Rôzne

Zmeny vo vedení žiarskej nemocnice: Riaditeľka predstavila nových námestníkov

Vedenie nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom má nové posily. Personálne zmeny by mali podľa riaditeľky viesť k lepšej pripravenosti nemocnice zavádzať dôležité novinky a k jej modernizácii. Kto sa stal novým námestníkom a námestníčkou?

Ilustračný obrázok k článku Zmeny vo vedení žiarskej nemocnice: Riaditeľka predstavila nových námestníkov
Zdroj: Dnes24.sk

Novým námestníkom pre liečebno-preventívnu starostlivosť sa stal Juraj Lukačko a post námestníčky pre ošetrovateľskú starostlivosť prevzala Mária Ivanová. „Naše ambície prinášať pacientom žiarskeho a štiavnického regiónu vyššiu kvalitu zdravotnej starostlivosti sú vysoké. Pri realizácii dôležitých zmien sú nevyhnutní kvalitní ľudia. Som veľmi rada, že sa nám podarilo posilniť tím vedenia o dvoch skúsených a progresívnych odborníkov,“ vysvetlila Eva Páleníková, riaditeľka nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica.

Čo sa tým sleduje?

Juraj Lukačko vyštudoval medicínu na Jesseniovej lekárskej fakulte UK v Martine. V roku 1997 nastúpil na chirurgické oddelenie vtedajšej NsP Nitra, na úsek detskej chirurgie. Neskôr prešiel na traumatologické oddelenie tej istej nemocnice, kde pôsobil až do konca roka 2014. Najprv ako chirurg, potom ako úrazový chirurg a napokon ako zástupca primára. Od marca 2009 do konca minulého roku pôsobil aj ako supervízor krajského operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby v Nitre, kde získal okrem klinických aj organizačné skúsenosti.

„Plne sa stotožňujem s cieľmi siete Svet zdravia, ktoré chcú zvýšiť kvalitu žiarskej nemocnice zo všetkých stránok. Za priority považujem postupnú reorganizáciu nemocnice, modernizáciu jej oddelení a propacientsky prístup zo strany všetkých medicínskych pracovníkov,“ zdôraznil Juraj Lukačko, nový námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom.

Po rokoch sa vracia do Žiaru

Mária Ivanová pochádza zo Žiaru nad Hronom a v zdravotníctve pracuje od ukončenia strednej školy. Po návrate z materskej dovolenky nastúpila na chirurgické oddelenie žiarskej nemocnice ako sestra pri lôžku v nepretržitej prevádzke. Prvé manažérske skúsenosti začala nadobúdať na tom istom oddelení najskôr ako staničná, neskôr ako vedúca sestra. Od roku 2005 pôsobila v nemocnici ako námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť. V roku 2011 prešla na rovnaký post do vranovskej nemocnice. V roku 2014 sa stala manažérkou siete Svet zdravia pre oblasť ošetrovateľstva.

„V žiarskej nemocnici som začínala a pôsobila som tam 20 rokov. Teším sa, že získané skúsenosti z iných nemocníc budem schopná priniesť teraz naspäť a zúročiť ich v ošetrovateľskej oblasti. Nemocnica musí robiť všetko pre zdravie a spokojnosť pacienta. Preto plánujeme zamerať sa na rozvoj jeho bezpečnosti, do nemocnice chceme vrátiť rodinnú atmosféru a veľký dôraz budeme klásť na motivovanosť našich zamestnancov. Vzťah „spokojný pacient = spokojný zamestnanec“ dnes určite dvojnásobne platí aj opačne: „spokojný zamestnanec = spokojný pacient,“ doplnila nová námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Mária Ivanová.

Foto: archív Svet Zdravia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM