Katarína Reiterová Samospráva

Zmrazia sa v Žiari ceny za teplo? Antal už rozbehol rokovania

Ešte koncom januára oznámil zastupujúci primátor Žiaru Peter Antal, že bude kandidovať v predčasných voľbách. Zároveň predložil verejnosti zoznam 25 úloh, ktoré chce pre mesto a jeho obyvateľov urobiť. Jedným z cieľov je aj stabilizácia ceny za teplo v meste.

Ilustračný obrázok k článku Zmrazia sa v Žiari ceny za teplo? Antal už rozbehol rokovania
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Memorandum so spoločnosťou DALKIA, a.s. o stabilizácii ceny za teplo na dlhšie obdobie je štvrtým bodom v Antalovej vízii. „Zastupujúci primátor Peter Antal už otvoril rokovania so spoločnosťou Dalkia o zámere uzatvorenia tohto memoranda nielen pre obyvateľov, ale aj pre firmy, ktoré sídlia na území nášho mesta,“ potvrdil hovorca samosprávy Martin Baláž.

Či vôbec je možné uzavrieť takúto dohodu sme sa opýtali priamo v Dalkii Industry Žiar nad Hronom. „Dalkia momentálne analyzuje situáciu a hľadáme možnosti, ktoré predložíme mestu Žiar nad Hronom. Konkrétne vyjadrenie vám budeme môcť poskytnúť po ukončení rokovaní,“ povedala pre Žiar24 riaditeľka regiónu Stred Dalkie, Ľudmila Hoffmanová.

„Samozrejme, že by som privítal, keby sa cena za teplo niekoľko rokov nezvyšovala, viac by sa mi páčilo to, keby išla dolu, ale uvidíme, aký bude nakoniec výsledok,“ povedal Žiarčan Milan (35).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM