Barbara Dallosová Správy Samospráva

Známe žiarske akcie v číslach: Koľko stáli Bál Žiarčanov či športový galavečer?

Akcie, ktoré pozná azda každý Žiarčan. Nazrite za oponu a zistite, koľko za obľúbené podujatia mesto zaplatilo.

Ilustračný obrázok k článku Známe žiarske akcie v číslach: Koľko stáli Bál Žiarčanov či športový galavečer?
Zdroj: TASR

Veľkú časť kultúrneho diania v meste zastrešuje žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC). Správa o činnosti MsKC za 1. polrok 2017, ktorá je materiálom pre najbližšie rokovanie žiasrkych poslancov (28.9.), okrem iného prezradila aj to, koľko stáli známe podujatia v réžii mesta.

Prvou veľkou akciou v roku bol obľúbený Bál Žiarčanov. Na januárovom plese sa podľa materiálu zabávalo celkom 255 ľudí. Skutočné náklady na organizáciu pritom predstavovali 7 087 eur, skutočné príjmy zas 7 764 eur.

Medzi vychytené podujatia v zimnom období patrí už tradične aj galavečer Športovec mesta. V estrádnej sále žiarskeho MsKC sa podľa správy stretlo až 550 ľudí, celá slávnosť stála mesto 1 820 eur. V marci sa v estrádke opäť oceňovalo, tentoraz na akcii Deň učiteľov. Náklady naň boli 1 460 eur a návštevnosť 300 ľudí. Za zmienku stojí aj takzvaná SkoroMájová veselica, ktorej náklady správa vyčíslila na 1 295 eur. Predprázdninový Deň detí vyšiel tento rok mesto na 2 032 eur, príjmy sa vyšplhali na 1 295 a návštevnosť je vyčíslená až na 1 500 ľudí.

Menej nákladnými podujatiami boli napríklad Fašiangová veselica za 907 eur, stavanie mája za 175 eur či Maškarný bál pre deti s nákladmi 24 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM