Barbara Dallosová Kultúra

Známi herci aj šou inšpirovaná deväťdesiatkami: To najlepšie, čo ponúkne marec v našom okolí

Veľká párty, Slovenské divadlo tanca či niečo pre rodiny s deťmi. Marec bude v Žiari a okolí bohatý na podujatia. Stačí si vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Známi herci aj šou inšpirovaná deväťdesiatkami: To najlepšie, čo ponúkne marec v našom okolí
Zdroj: TASR

Cestou necestou

3. marca o 18:00 hod., Zasadacia sála MsKC, Žiar nad Hronom
Na obľúbenom cestovateľskom festivale Cestou necestou sa dozvieme, aké je to precestovať tisícky kilometrov ako sólo cestovateľka cez Strednú Ameriku, ale predstaví sa aj Filip so svojím vtipným cestovateľským stand up-om z jeho zážitkov z Thajska.

Koncert: Talent Transport

20:00 hod., Art Cafe, Banská Štiavnica
Skúsení hudobníci majú za sebou viacročné účinkovanie v niekoľkých známych a úspešných hudobných zoskupeniach ako Hrana, Jana Kirschner, IMT Smile či Sounds Like This. Ich tvorba nesie odkaz legiend Mareka Brezovského a Deža Ursinyho.

Biela stopa 2020

6. – 8. marca, Skalka pri Kremnici
Legendárne bežkárske preteky s medzinárodnou účasťou tento rok v marcovom termíne. Akcia s tradíciou bude písať už 47. ročník.

XXIX. Pohár primátora

7. marca od 10:00 hod., Hlavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Žiar bude hostiť tanečníkov zo Slovenska i spoza hraníc. TŠK STELLA a Mestské kultúrne centrum (MsKC) pozývajú na XXIX. ročník medzinárodnej tanečnej súťaže.

Virvar & Vo Vývoji

7. marca 18:30 hod., Akropola, Kremnica
Dvojkoncert kremnických kapiel po skončení odovzdávania cien Biela Stopa 2020. Virvar je partia spolužiakov zo ZUŠ, Vo Vývoji zas rodinná obývačková kapela, ktorá opráši niečo z repertoáru zaniknutých kremnických folkových kapiel a pridá tiež niečo z vlastnej tvorby.

Slovenské divadlo tanca: Rómeo + Júlia

10. marca o 19:00 hod., Akropola, Kremnica
Ján Ďurovčík so svojím autorským predstavením po prvý krát v Kremnici. Kvôli tanečnému divadelnému predstaveniu, ktoré má za sebou uvedenie na mnohých pódiách po celom svete, budú musieť v Akropole dokonca upraviť javisko.

Šašovčan: SERJOŽA

14. marca o 18:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Ochotníci zo Šášova uvádzajú hru na motívy Divadla Járy Cimrmana SERJOŽA. Tentokrát siahli síce k overenému zdroju, ale k celkom novej téme: Divočina kontra civilizácia. Určite to však bude viac divočina…

Na koho to slovo padne

16. marca o 19:00 hod., Hlavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Groteskný príbeh piatich indivíduí uzavretých v jednej miestnosti, v spoločnosti jedného revolvera s hviezdnym obsadením opäť po tretíkrát v Žiari. Predstavia sa Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Marián Miezga, Róbert Jakab a Vladimír Kobielsky.

90´s Show Maduaru

25. marca o 18:00, Hlavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
TV Šlágr pozýva na verejné natáčanie jedinečnej 90's Show skupiny Maduar a jej štyroch hostí. ˇProgram láka na tri hodiny hudby a neformálnej talkshow, kde si na svoje prídu aj fanúšikovia športu, dobrého filmu a humoru.

Zahrajko: Čo sa stalo v lese

29. marca o 16:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Niečo pre rodičov drobcov. Zahrajko zo Spievankova prichádza s programom „Čo sa stalo v lese.“

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM