Správy

Známy developer uvažuje nad projektom v Žiari: O čo pôjde?

Spoločnosť má v hľadáčiku naše končiny a hovorí o projekte s rozlohou 22 000 metrov štvorcových.

Ilustračný obrázok k článku Známy developer uvažuje nad projektom v Žiari: O čo pôjde?
Zdroj: TASR

Žiar nad Hronom je možnou lokalitou, kde by chcel Prologis postaviť projekt s rozlohou 22 000 štvorcových metrov (m2). Pre média to uviedol v utorok manažér pre prenájom a výstavbu spoločnosti Martin Stratov, ktorá je prevádzkovateľom a vlastníkom priemyselných nehnuteľností.

Dopyt po novej lokalite vznikol podľa neho na základe záujmu klientov v Senci a Nitre o oblasť vymedzenú mestami Banská Bystrica, Zvolen a Nitra. Záujem je najmä zo strany výrobných spoločností so 150 a viac ľuďmi, doplnil.

Martin Baláž, riaditeľ pre prenájom a výstavbu spoločnosti v ČR a na Slovensku uviedol, že firma pred rokom nemala ambíciu sa posunúť sa na východ alebo sever Slovenska. ,,Situácia sa počas roka na trhu tak zmenila, že sme kúpili pozemky v Nitre, postavili dve haly a začíname projekt v Žiari," vysvetlil s tým, že aktivita na strednom Slovensku bude testom.

Prologis v roku 2017 prenajal v SR 218 500 m2 priestorov a koncom roka dosiahol obsadenosť úroveň 98,9%, postavil 5 budov s rozlohou 104 200 m2 a začal výstavbu piatich objektov s rozlohou 95 000 m2, informovala spoločnosť. Ďalej získala 81,59 hektára pozemkov pre Prologis Park Bratislava a 12,75 hektára pre Prologis Park Nitra. ,,Zaznamenali sme taký výrazný dopyt od klientov, že v roku 2017 sme začali stavať dve haly, máme podpísaných 10 nájomných zmlúv a budeme sa pripravovať postupne na výstavbu tretej haly," spresnil Baláž údaje o projekte pri Nitre.

V súvislosti s Prologis Parkom Bratislava v lokalite Senec Stratov uviedol, že má 360 000 m2 v 15 budovách, v súčasnosti začali výstavbu jednej budovy a v marci chcú stavať ďalšiu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM