Barbara Dallosová Rôzne

Známy herec, ministri aj speváčka: Tieto zvučné mená drali lavice na žiarskom gymnáziu!

Aj vy ste niekedy sedávali v laviciach žiarskeho gymnázia? Možno v tých istých, ako zvučné mená zo šoubiznisu, vážení členovia akademického sveta, či bývalí ministri. Pozrite, koho všetkého vychovalo Gymnázium Milana Rúfusa.

Ilustračný obrázok k článku Známy herec, ministri aj speváčka: Tieto zvučné mená drali lavice na žiarskom gymnáziu!
Zdroj: Dnes24.sk

Dlhoročne fungujúce žiarske gymnázium, ktoré od roku 2010 nesie meno velikána slovenskej poézie Milana Rúfusa, sa môže pochváliť množstvom úspešných absolventov. My sme si na nich posvietili a našli sme medzi nimi ľudí z rôznych oblastí.

Do vôd šoubiznisu

Aj tam zamierili niektorí absolventi, ktorí vyšli s maturitným vysvedčením z brán práve nášho gymnázia. Časť svojej mladosti tu prežil aj charizmatický herec a hudobník Milo Kráľ. A spomienky má teda poriadne živé. Čítajte tu: Herec Milo Kráľ (39) spomína na školské časy v žiarskom gympli: Nahotinky na lavici aj obvinenie z úteku

Odchovankyňou Gymnázia Milana Rúfusa je aj bývalá superstáristka Ivka Kováčová. Skromná Žiarčanka momentálne spieva v zahraničí. Keďže však vyštudovala učiteľstvo, nevylučuje, že do školských tried sa vráti, tentoraz však za katedru. Viac čítajte v ROZHOVORE.

Z gympla na ministerstvá

Bývalými študentmi žiarskeho gymnázia sú aj ľudia z celkom iných oblastí. Mená, ktoré rezonujú na akademických pôdach či v politike. Jedným z absolventov je napríklad Vladimír Báleš, v súčasnosti člen Výboru Európskej federácie chemického inžinierstva, člen Európskej akadémie vied a umení, externý poradca ministra školstva a tiež bývalý rektor STU Bratislava.

Ďalší vychodenec žiarskeho gympla, Ľubomír Harach, si sadol priamo na ministerskú stoličku. V deväťdesiatych rokoch bol ministrom školstva a vedy, neskôr aj hospodárstva.

Meno Ľudovít Černák je zrejme viacerým Žiarčanom známe. Bývalý poslanec NR SR, dvojnásobný bývalý minister hospodárstva a tiež generálny riaditeľ ZSNP Žiar nad Hronom takisto patrí medzi tých, ktorí získali stredoškolské vzdelanie práve na žiarskom gymnáziu.

Známe tváre regiónu

Okrem osobností celoslovenského, či medzinárodného formátu by na časy v laviciach nášho gymnázia vedeli spomínať napríklad aj starosta Slaskej a krajský poslanec Daniel Gelien, vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž, či známy lekár a tiež poslanec BBSK, Vladimír Flimer.

Podľa slov riaditeľky Gymnázia Milana Rúfusa Dany Paálovej, je toto ale stále len zlomok úspešných osobností, ktoré odštartovali svoje profesionálne životy práve na tejto strednej škole.

Čítajte tiež: Žiarski absolventi vyvracajú mýty: Pozrite, aké povolania si vyberajú najčastejšie!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM