Barbara Dallosová Rôzne Správy

Známy starosta miestnym vyčistil žalúdok: Prečo toto ľudia robia? FOTO

Z prvého jarného cyklovýletu si starosta dedinky pri Kremnici priniesol aj nepríjemnú skúsenosť. Teraz prichádza s výzvou.

Ilustračný obrázok k článku Známy starosta miestnym vyčistil žalúdok: Prečo toto ľudia robia? FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR

Medzi tých, ktorí s obľubou trávia jarné dni na dvoch kolesách, patrí aj starosta obce Nevoľné Štefan Henžel. Šéf dedinky pri Kremnici sa však z prvého tohtoročného cyklovýletu dlho netešil. O pohľad, ktorý sa mu naskytol, sa podelil na svojom oficiálnom facebooku. A servítku si pred ústa nedával.

,,Poviem Vám úprimne, že som bol neskutočne sklamaný z toho, čo som videl popri cestách v našom okolí. Neviem si dosť dobre vysvetliť, prečo to niektorí ľudia robia. Len tak vyhodia z auta odpad, ktorý sa v ich obciach separuje," uviedol Henžel a pripojil zábery háld odpadkov a pneumatík v prírode.

Ako konštatoval starosta, sám eviduje, že automobilové pneumatiky ako odpad sú problémom. Konkrétne v Nevoľnom podľa jeho slov takýto odpad zbierajú od tohto pondelka do konca mesiaca. Nepríjemný pohľad na cyklovýlete Henžela primäl vyzvať na pomoc tých, ktorým na okolitej prírode záleží.

,,Preto som sa rozhodol, že zorganizujem zber vyhodených pneumatík dňa 25.04.2018 /streda / od 15.00 hod. Zbierať ich budeme v lokalite od mesta Kremnica po našu obec Nevoľné a ukončíme pri obci Ihráč. Chcem teda pozvať všetkých ktorým Vám, nie je ľahostajná naša príroda, aby ste nám prišli pomôcť. Budem vďačný za každého jedného ktorý príde," avizuje starosta.

Titul. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM