Barbara Dallosová Správy

Známy strašiak v areáli žiarskej nemocnice: Zvonku ešte ako-tak, ale pozrite FOTO zvnútra!

Pohľad na nefunkčný blok B žiarskej nemocnice sa mnohým Žiarčanom naskytuje denne. Ale len odvonku. Čo skrývajú jeho útroby bolo pre mnohých tajomstvom. Pozrite si jedinečné zábery ktoré vás presvedčia, prečo je strašiak strašiakom.

Ilustračný obrázok k článku Známy strašiak v areáli žiarskej nemocnice: Zvonku ešte ako-tak, ale pozrite FOTO zvnútra!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Pavilón B je stavbou z 90-tych rokov, pôvodne myslenou ako medicínske pracovisko. Dnes je to len pustý kus budovy vo vlastníctve VÚC, ktorý však navonok nepúta až takú pozornosť. Iné je to už so stavom jeho interiéru.

Nevyhovujúceho stavu vnútorných priestorov pavilónu si je vedomý aj samotný riaditeľ nemocnice. ,,Blok B považujem za nie celkom šťastné dedičstvo. Zvonku vyzerá ako v pomerne pokročilom štádiu dokončenia, zvnútra však vidno že jej stav naozaj nie je dobrý,“ priznáva Ivan Mokrý, riaditeľ žiarskej nemocnice.

Žiarska nemocnica má od 1. apríla tohto roku nového majiteľa. Prečítajte si: Žiarska nemocnica definitívne v rukách Penty: Toto je nový riaditeľ!

,,Budova bola síce projektovaná aj postavená ako medicínske pracovisko, žiaľ, vôbec nie je technicky ani dispozične vhodná na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia, na čom sme sa zhodli s našimi kolegami z prevádzky aj s architektmi,“ dodáva na záver Mokrý.

Fotky si pozrite v našej fotogalérii.

O modernizácii nemocnice čítajte tiež: Po troch mesiacoch prechádza k činom: Pozrite OBRAZOM, čo chystá nový riaditeľ žiarskej nemocnice!

Zvonku túto budovu pozná každý Žiarčan, ale pozrite zvnútra!
30
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM