Barbara Dallosová Rôzne

Známy žiarsky učiteľ pobavil retro záberom: Spoznali by ste ho na tejto FOTKE?

Ján Adámik vytiahol z archívu momentku z čias svojich učiteľských začiatkov. Tá nezostala bez ohlasu.

Ilustračný obrázok k článku Známy žiarsky učiteľ pobavil retro záberom: Spoznali by ste ho na tejto FOTKE?
Zdroj: súkr. archív J. Adámik

Záber z roku 1976 zverejnil matematikár zo žiarskeho Gymnázia Milana Rúfusa na svojom osobnom facebookovom profile. Pod príspevkom sa okamžite strhla diskusia a lajky rýchlo pribúdali.

Ako pre Žiar24 vysvetlil Adámik, fotka je z imatrikulačnej slávnosti na kremnickom gymnáziu. ,,To bolo, keď som začínal v učiť na gymnáziu v Kremnici. Na tej fotke mám 24 rokov," hovorí s úsmevom. Spoznali by ste Jána Adámika na vyše 40 rokov starom zábere?

Svojský učiteľ matematiky pôsobil v Kremnici deväť rokov, po nich začal učiť v Žiari, kde je až dodnes. Na žiarskom gymnáziu je Ján Adámik už akousi legendou a ako sa často necháva počuť, učiteľský chlebíček by nemenil. Na svoje začiatky v neďalekej Kremnici ale spomína rád.

,,Tam vtedy prebiehala taká imatrikulačná ceremónia pri Morovom stĺpe. Zapožičali sa kostýmy z martinského divadla, vystupovali tam trubači, kráľ, kráľovná, drábi a ešte veľa postáv. Volali si prvákov po mene, a ja som bol síce profesor, ale tiež som tam bol nový, tak ma do toho zapojili. Je to veľmi milá spomienka," vysvetľuje Adámik a ako dodáva, ku Kremnici mal vždy blízky vzťah: ,,Okrem toho, že som tam učil, som tam aj prežil kus detstva. Dodnes tam žije moja sestra, takže sa do Kremnice rád vraciam.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM