Správy

Známy žiarsky zamestnávateľ zavádza opatrenia: Takto chce chrániť svojich ľudí

Rúška, zrušené porady a pre tých, ktorí môžu, práca z domu. Sériu opatrení hlási firma zo žiarskeho priemysleného parku.

Ilustračný obrázok k článku Známy žiarsky zamestnávateľ zavádza opatrenia: Takto chce chrániť svojich ľudí
Zdroj: TASR

Viaceré špeciálne opatrenia a odporúčania, ktoré súvisia s minimalizáciou rizika nákazy novým koronavírusom, zaviedli v žiarskom Tubapacku. Okrem povinnosti zamestnancov chrániť sa rúškom alebo adekvátnou náhradou, hovorí spoločnosť aj o obmedzení návštev externých spoločností na nevyhnutné minimum či zvýšenej frekvencii dezinfekcie v jej priestoroch.

Spoločnosť v utorok na sociálnej sieti informovala, že porady bude realizovať len s nevyhnutným počtom účastníkov. Výrobné porady celej zmeny sú až do odvolania zrušené. Tubapack tiež zrušil všetky školenia, preventívne prehliadky aj hromadné výberové pohovory.

Svojim zamestnancom odporúča nezhromažďovať sa v skupinách, minimalizovať návštevy na personálnom a mzdovom oddelení a obmedziť tiež nepotrebné osobné kontakty s kolegami. Tým zamestnancom, ktorým to umožňuje povaha práce umožnila spoločnosť pracovať z domu.

Akciová spoločnosť Tubapack, ktorá sídli v žiarskom priemyselnom parku, je na trhu nepretržite od roku 1973, aj keď v tých rokoch patrila výroba túb ešte pod Závod SNP. Spoločnosť patrí medzi najväčších výrobcov túb v regióne strednej Európy a poskytuje služby zákazníkom kozmetického, chemického, potravinárskeho a farmaceutického priemyslu. Vo februári 2020 zamestnávala v Žiari nad Hronom 235 ľudí.

Videli ste už najnovšie zábery z nášho hlavného mesta? Prázdne bratislavské ulice vyzerajú ako po apokalypse ↓

Ulice Bratislavy pripomínajú zábery z postapokalyptického filmu
12
Galéria
Zdroj: CamitSlovakia

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM