Barbara Dallosová Rôzne Správy

Zoznam kulinárskych tímov: Kapustnicu Žiarčanom navaria poslanci aj zdravoťáci

Osem súťažných tímov zabojuje o najlepšiu vianočnú kapustnicu. Rozhodne sa priamo na námestí. Kto všetko sa chopí varechy?

Ilustračný obrázok k článku Zoznam kulinárskych tímov: Kapustnicu Žiarčanom navaria poslanci aj zdravoťáci
Zdroj: Dnes24.sk

Centrum mesta už niekoľko dní žije vo vianočnom duchu. Na námestí sa popíja punč, varené vínko a medovina, znejú koledy a stánkari ponúkajú cez okienka svoj tovar. Vianočné trhy sú v plnom prúde a od budúceho týždňa bude ich súčasťou aj sprievodný program.

Súčasťou programu je aj súťaž vo varení vianočnej kapustnice, ktorá bola predminulý rok akýmsi pokusom a pre veľký úspech sa pomaly stáva tradíciou. Súťažné tímy sa zídu nad kotlíkmi priamo na žiarskom námestí, a to v stredu (21.12). Variť sa začne o dvanástej na obed, na približne tretiu hodinu popoludní je naplánovaná ochutnávka.

Kapustnica sa bude variť v tímoch. Ako informovala Zuzana Balážová zo žiarskeho Mestského kultúrneho centra (MsKC), zoznam ešte nie je kompletne uzavretý, ale zatiaľ je prihlásených osem družstiev. Medzi nimi ostrieľané zostavy, ale aj nováčikovia.

O najlepšiu žiarsku kapustnicu zabojujú tím primátora mesta, tím MsKC, zostava z pedagógov žiarskeho gymnázia, mestskí poslanci, zdravotný kolektív z nemocnice Svet zdravia, autoškola LUTO, Šášovčania a Jan Pal Trans.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM