Martin Károly Iné športy

Žraloci bojujú ďalej

Pomerne mladému a modernému športu sa chlapci z Hornej Vsi /Horničania/ venujú už dlhú dobu, ich športové ciele však každým rokom narastajú. Túto sezónu ukončili SHARKS v oficiálnom poradí II. banskobystrickej hokejbalovej ligy na 10.mieste. Snom hrá

Viac zo zákulisia tímu prezradil jeden zo stálych hráčov, František Talapka: „Názov SHARKS vznikol spontánne, ale vystihuje charakterové črty nášho tímu. Žralok je rýchly, obávaný a rozdáva smrteľné rany.“ Chlapci v roku 2004 začali hrávať v Hliníckej amatérskej hokejbalovej lige a ich prvý ročník v II. BBHbL sa skončil umiestnením na spomínanom 10.mieste.

Chuť víťaziť ich sprevádza aj pri pravidelných tréningoch, napriek finančnej náročnosti tohto športu. „Hokejbal je náročný na financie ako každý iný šport. Každý rok platíme štartovné, každý hráč je registrovaný v Slovenskej hokejbalovej únii. Čepele na hokejky kupujeme skoro každý mesiac. Najdrahšia je však brankárska výstroj a keďže si je každý sám sebe sponzorom, kupujeme len tie najpotrebnejšie veci.“ Obec Horná Ves však hokejbalistom pomohla. Formou brigád na multifunkčnom ihrisku chlapcom poskytla financie, za ktoré si kúpili potrebnú výstroj. Momentálne je na Hornej Vsi viac hráčov hokejbalu, ale berú to skôr ako rekreáciu a zábavu. Registrovaní v II. BBHbL sú: Jakub Mičinec, Jozef Talapka, Adam Pajunk, Marek Mališ, Dušan Považan, Marcel Horvát, Pavol Brhlík, František Talapka, Michal Gregáň, Peter Mak, Jaroslav VetrákTomáš Gréger.

SiMa

Sharks
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM