Martin Károly Krimi

Zrazil slepca, posadil ho do nemocnice a odišiel

Polícia v Žiari pátra po mužovi, ktorý na priechode pre chodcov zrazil muža s bielou paličkou. Čo je neuveriteľné, naložil ho do auta, posadil do čakárne v nemocnici a odišiel.

Ilustračný obrázok k článku Zrazil slepca, posadil ho do nemocnice a odišiel
Foto: Martin Károly

K nehode došlo vo štvrtok 20. septembra krátko pred 9.00 hodinou ráno. Na križovatke Ulice M. R. Štefánika s Ulicou Dr. Jánskeho na riadne označenom priechode pre chodcov, pred pivárňou Lux, doposiaľ nezistený vodič na neznámom osobnom motorovom vozidle so zapojeným prívesným vozíkom, zrazil 50-ročného chodca z obce Lovčica Trubín.

„Ide o zrakovo postihnutú osobu, ktorá prechádzala po priechode pre chodcov s bielou palicou,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

[blockquote]Podľa nej, vodič tohto muža zachytil ľavým predným rohom prívesného vozíka. Po zrážke vozidlo zastavil, odpojil prívesný vozík, zraneného muža na svojom vozidle odviezol do nemocnice v Žiari. Tu ho posadil do čakárne chirurgickej ambulancie a zdravotnému personálu oznámil, že doviezol zraneného chodca, ktorý na ceste spadol a následne odišiel. [/blockquote] [color=#cc0000]­[size=14]Bude sa liečiť až tri mesiace[/size][/co­lor]** „Poškodenému pri nehode spôsobil zranenia, a to viacnásobné zlomeniny predkolenia pravej nohy s predpokladanou dobou liečenia 60 až 90 dní. Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Po neznámom vodičovi pátrame, ide o muža vo veku približne 50 až 55 rokov, strednej postavy, vysoký je 170 centimetrov,“ uviedla ďalej Faltániová a dodala, že muž nosí dioptrické okuliare, mal na hladko oholenú tvár. Oblečené mal béžové sako a košeľu bez viazanky. Jazdil na osobnom motorovom vozidle, ktoré bolo tmavšej farby. **„Prosíme svedkov, aby sa prihlásili na čísle 158 a pomohli nám vypátrať vodiča a objasniť okolnosti tejto dopravnej nehody,“ uviedla na záver krajská hovorkyňa.

Nehoda slepec
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM