Martin Károly Rôzne

Zrekonštruovaná základná škola má aj multimediálnu učebňu

Žiar nad Hronom 2. februára (TASR) - V poradí tretiu zrekonštruovanú Základnú školu na Ulici M.R.Štefánika v Žiari nad Hronom dnes slávnostne otvoril primátor mesta Ivan Černaj spolu s jej riaditeľkou a prítomnými vyučujúcimi.

Žiar má tak obnovené všetky základné školy, ktorých je zriaďovateľom.
Na tento projekt dostalo mesto dotáciu 1.574.000 eur z Regionálneho operačného programu Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR. „Som rád, že sa nám podarilo zrekonštruovať všetky mestské základné školy. V prípade tejto školy sme vďaka európskym zdrojom mohli investovať aj do technickej výbavy, čo kvalitu školy posúva o niekoľko levelov vyššie,“ informoval TASR primátor mesta Ivan Černaj. Ako dodal, investovať do detí a mládeže sa nielen oplatí, je to aj povinnosťou samosprávy.
Na škole počas rekonštrukcie vymenili okná, dvere, zateplila sa fasáda. Zmodernizovala sa telocvičňa, zariadili odborné učebne. „Zaujímavosťou je aj vybudovanie novej multimediálnej učebne, ktorá vznikla ako pristavené podlažie na existujúcom objekte technických učební,“ povedal hovorca mesta Martin Baláž. Multimediálna trieda má kapacitu 50 žiakov a vybavením sa radí medzi najmodernejšie na Slovensku.
Baláž pokračoval, že pre žiakov je k dispozícii 148 stolových počítačov, 60 notebookov, 11 tried tiež disponuje interaktívnymi tabuľami. Do vynovenej budovy pribudli aj dve inovatívne jazykové laboratóriá. Škola sa tak podľa neho môže pochváliť kvalitným technickým vybavením a používaním moderných informačno-komunikačných technológii vo výchovno-vzdelávacom procese.
„Rekonštrukcia nám priniesla jednoznačne úsporu energií, taktiež je veľkým prínosom úprava školského dvora, ktorý bol už priam nebezpečný pre deti,“ konštatovala riaditeľka školy Monika Dobrotová. Skutočnosť, že sú materiálno-technicky vybavení tak ako máloktorá základná či stredná škola v okolí, sa budú snažiť využiť čo najviac.
Ostatné spomínané základné školy prešli rekonštrukciou ešte v roku 2008. Náklady vo výške 1,3 milióna eur sa vtedy hradili z mestského rozpočtu. V najbližšom čase sa Žiar chystá obnoviť aj objekty materských škôl. „Stane sa tak prvým mestom na Slovensku s kompletne zreštaurovanou školskou sieťou,“ dodal Baláž.

Zdroj: TASR

Video: Ziar24

Zrekonštruovaná základná škola má aj multimediálnu učebňu
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM