Martin Károly Samospráva

Zúfalí vodiči na SNP-éčke: Z takejto koľaje je ťažké vyjsť!

Zima tvorí problémy na viacerých frontoch. Odpratávanie snehu, výtlky na cestách, búračky... Na ďalší problém nás upozornili vodiči, ktorí sa snažia zaparkovať pri svojom dome, na žiarskej ulici SNP. Technické služby sa snažia problém riešiť.

Ilustračný obrázok k článku Zúfalí vodiči na SNP-éčke: Z takejto koľaje je ťažké vyjsť!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

S veľkým problémom sa túto zimu boria obyvatelia troch posledných panelákov, pri výjazde z mesta smerom na Handlovú.

Musíme si pomáhať

Včera som sa snažil zaparkovať auto, no vkĺzol som do koľají, z ktorých sa nedalo výjsť,“ sťažuje sa Peter (26). Podľa neho sa tento problém týka viacerých. „Často si musia susedia pomôcť, aby sa z nechcenej koľaje dostali,“ dodáva. V týchto miestach parkuje veľa áut a vtedy je podľa Petra, ešte ťažšie manévrovať.

Takýto, miestami až viac ako 10 cm jarok sa tu vytvoril počas tejto zimy. Obyvatelia sa domáhajú pomoci od Technických služieb s.r.o., ktoré komunikáciu spravujú.

Jarok vraj tvorí voda z poľa

Vieme o tomto probléme, obyvatelia nás naň upozornili,“ odpovedá Peter Jagoš z Technických služieb. Autá tam podľa neho chodia pravidelne posýpať aj pluhovať, problém je ale vraj závažnejší.

Podľa Jagoša sa koľaj, alebo jarok tvorí kvôli stekajúcej vode z priľahlého poľa. „Pred rokom tento problém ešte nevznikal. Je to zvláštne, lebo voda vyteká aj pri mínusových teplotách. Akonáhle zasolíme, voda okamžite posypovú soľ spláchne nižšie,“ vysvetľuje ďalej.

Súčasné počasie ale neumožňuje zabrániť vytekaniu vody. „Budeme robiť čo je v našich silách. Keď to bude možné, začneme to riešiť, aby sa to v budúcnosti neopakovalo,“ dodáva na záver Martin Baláž, hovorca žiarskej samosprávy.

Zúfalí vodiči na SNP-éčke: Z takejto kolaji je ťažké výjsť!
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM