Samospráva

Župkov v TOP 3 obcí, ktoré sa najviac posunuli vpred: Týmto dedina ohúrila porotu...

Dedinka v Kľakovskej doline vyhrala v celoslovenskej súťaži. Župkovčania získali 3000 eur, za ktoré postavia detské ihrisko, ale aj poltonovú tortu. Tú doviezol malý traktor.

Ilustračný obrázok k článku Župkov v TOP 3 obcí, ktoré sa najviac posunuli vpred: Týmto dedina ohúrila porotu...
Zdroj: Dnes24.sk

Najviac pozitívnych zmien za posledných 20 rokov, za ktoré si zaslúžili i ocenenie, urobili obce Župkov, Nové Sady a Uhrovec.

Obce v projekte Ukáž, ako sa zmenila vaša obec za 20 rokov ocenila Komunálna poisťovňa v spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS). Informovala o tom Špecialistka PR a marketingu Komunálnej poisťovne Daniela Šulcová.

Zapojilo sa 200 obcí

Do projektu sa zapojilo viac ako 200 obcí zo všetkých regiónov Slovenska, do užšieho výberu postúpilo 20 a z nich vybrali tri ocenené obce.

Každá obec, ktorá sa chcela zapojiť a byť v projekte ocenená, nám poslala svoje porovnávacie fotografie zo súčasnosti a spred dvadsiatich rokov, popis zmien, ktoré realizovala, ako aj účel, akým by prípadnú odmenu v hodnote 3000 eur použila na svoj ďalší rozvoj,“ povedala o projekte riaditeľka úseku komunikácie a bankopoisťovníctva Komunálnej poisťovne Daniela Michaličová.

Obce medzi svoje priority zaradili napríklad budovanie novej infraštruktúry či zachovanie, udržiavanie a obnovu kultúrneho dedičstva. Najviac obce investovali do výstavby kanalizácie, verejného vodovodu, plynofikácie, do rekonštrukcie a vybudovania nových ciest a verejných priestranstiev.

Päťstokilogramová torta pre obec Župkov

Najmenšia z ocenených obcí, Župkov, získala i 500 kilogramovú tortu, na ktorej bolo vyobrazené to najkrajšie, čím sa obec môže popýšiť. Podľa starostu obce Jána Tomáša za 20 rokov obec do rozvoja investovala 5,3 milióna eur.

Župkov investoval napríklad do obecných bytov či do vybudovania vlastnej WIFI siete.

Naša škola je jednou z najlepších v Banskobystrickom kraji – nielen svojím vonkajším vzhľadom, ale aj technickým vybavením a kvalitnou výučbou, na ktorú sme pyšní. Staráme sa o rozvoj cestovného ruchu a do obce sme kvalitnou infraštruktúrou pritiahli aj podnikateľské subjekty,“ vymenoval starosta ďalšie rozvojové aktivity Župkova.

Je to ocennenie našej práce, nielen mojej ale všetkých ľudí v obci,“ reaguje ďalej starosta. 3 tisíc eur investujú do výstavby nového detského ihriska.

Foto: obecná stránka, www.zupkov.sk

Takúto magatortu dostali Župkovčania v celoslovenskej súťaži
4
Galéria
Obec Župkov
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM