Martin Károly Iné športy

Zvládnutý zápas v daždivom počasí

Pred poslednými dvoma kolami základnej časti II. banskobystrickej hokejbalovej ligy bola súťaž na jeden víkend prerušená. Voľný víkend tak niektoré družstvá využili na dohratie odložených zápasov.

Dôvodom bola účasť Banskej Bystrice na hokejbalových Majstrovstvách Slovenska (Mamut cup) U18 v Pruskom a U20 v Trenčíne.

DOHRÁVKA – 15. kolo – 16.05.2010

Hbk SPORT TREND nastúpil v nedeľu, 16. mája, proti Eagle Sásová. Zápas výrazne poznačilo daždivé počasie, keď sa na niektorých miestach tvorili kaluže vody. Od úvodu prebiehala hra v opatrnom tempe, na ihrisku totiž vplyvom dažďa neustále hrozilo nebezpečenstvo ú­razu.

Žiarčania však hrali v pohode a po strelenom úvodnom góle nasledovali ďalšie dva a zdalo sa, že zápas bude v ich rukách. V druhej tretine sa súperovi po štastne odrazenej strele od nerovného povrchu plochy podarilo skórovať. Možnosť dotiahnuť sa na rozdiel jedného gólu mal počas presilovky. Túto šancu však nevyužil a po následnom zoskočení žiarskeho hráča na plochu z trestnej lavice Žiarčania zvýšili svoj náskok. Od tohto momentu dovtedy dobre hrajúci tím SPORT TREND zvolnil tempo a uspokojil sa s priebehom zápasu, čo sa mohlo vypomstiť. Súper sa začal dostávať stále viac do šancí, ktoré vyvrcholili jeho druhým gólom tesne pred koncom druhej tretiny. K zdramatizovaniu zápasu však nedošlo. V tretej tretine sa hráči žiarskeho družstva dostali do niekoľkých samostatných nájazdov, z ktorých sa podarilo premeniť len jeden a tak Žiarčania zvíťazili 5:2.

Hbk SPORT TREND – Eagle Sásová 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)

Body: Vallo 2+0, Uhrovič 2+0, Valko T. 0+2, Hronec 0+2, Košta 1+0 Tresty: Vallo – 2 min. Zostava: Michaleje – Kotyk, Valko K., Darmo, Košta – Vallo, Valko T., Hronec, Uhrovič

Ilustračné foto Zdroj: http://www.sporttrend.pum.sk/hbk/

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM