Barbara Dallosová Správy

ANKETA: Malá Európa pri kostole, čo na to Žiarčania?

Hoci o výstavbe takzvanej Malej Európy na Ulici Dr. Janského v Žiari sa hovorí už roky, Žiarčania len hádajú, či na zarastenom a oplotenom pozemku niečo vyrastie. Stavebný pozemok lemuje kostol, Mestské kultúre centrum a obytné domy. Je podľa Žiarčanov toto miesto, kde by malo stáť nákupné centrum?

Ilustračný obrázok k článku ANKETA: Malá Európa pri kostole, čo na to Žiarčania?
Zdroj: Dnes24.sk

Oľga (70), dôchodkyňa: Mne tu žiadne centrum vadiť nebude, ale vadí mi keď je to tu teraz nepokosené. Mám to pod oknom a kazí to celý výhľad. Inak si myslím že je to vhodné miesto, prejde tadiaľto kopec ľudí aj aút. Ale mohla by to byť jednopodlažná stavba, nech ten kostol predsalen vidno. Kostol by sa mal nad mestom týčiť.

Michal (24), študent: Určite je to dobrý flek, veď je to v centre. A prečo by to nemalo byť pri kostole? Veď to je jedno, odtiaľ nepôjde hluk čo by rušil omšu alebo čo.

Jana (28), čašníčka: Nedeľná kultúra z kostola rovno do nákupného centra sa zavedie aj v Žiari. Ale čo už.

Helena (72), dôchodkyňa: Neviem či to je dobre. Neviem či tam nebude hluk. Ak by tam boli nejaké diskotéky tak sa to nehodí.

Dávid (29), nezamestnaný: V iných mestách to málokedy býva takto v strede mesta. Bystrická Európa je celkom na začiatku mesta a zvolenská je síce pod námestím, ale parkovisko je z druhej strany. Uvidíme ako doriešia parkovanie, len aby tu neboli kvôli tomu zápchy.

Nikola (23), finanč.poradkyňa: Ja s tým nemám problém. Len už sa mi nechce veriť že to naozaj postavia.

Polemiky o výstavbe nákupného centra za sebou ťahajú dlhú históriu. Pozemok na Ulici Dr. Jánskeho predalo mesto spoločnosti TATRA REAL už v roku 2008 za sumu 5.000.000 Sk aj s inými pozemkami. Začiatkom tohto roka sa ale objavili správy, že TATRA REAL pozemok aj so stavebným povolením predala spoločnosti KLM real estate, teda investorovi tiež toľko pretriasaného Retail Boxu, za neznámu sumu. Čítajte v článku: Veľká rošáda v Žiari po obchode developerov: Retail box pri Hviezdoške padol, Malá Európa sa bude stavať!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM