Martin Károly Správy

Veľká rošáda v Žiari po obchode developerov: Retail box pri Hviezdoške padol, Malá Európa sa bude stavať!

Pôvodne mali vyrásť v Žiari nad Hronom dve obchodné centrá. Mnohí už preto mesto začínali prezývať Potraviny nad Drogériou:) No nastala zmena, ktorú asi nikto nečakal. Investori Retail Boxu kúpili projet Malej Európy pri MsKC!

Ilustračný obrázok k článku Veľká rošáda v Žiari po obchode developerov: Retail box pri Hviezdoške padol, Malá Európa sa bude stavať!
Zdroj: Dnes24.sk

Približne v rovnakom čase boli ohlásené dva developerské projekty na území okresného mesta. Pri Cirkevnej škole mal vyrásť Reatail box, ktorý developerovala spoločnosť KLM estate, a.s., a pri MsKC zas tzv. Malá Európa. Tú riešila zas spoločnosť Tatra real. Investori si od začiatku skákali do vlasov. Pozrite si napríkald tento článok spred roka: Investori Retail boxu: Projekt Malej Európy je už nereálny! Ani komentáre ľudí na ďlaší projekt neboli veľmi priaznivé:" Nový obchoďák v Žiari: Prečítajte si reakcie ľudí z Facebooku

Všetko je nakoniec inak

Najnovšie správy sú ale také, že investori Retail Boxu kúpili projekt malej Európy. „Môžem potvrdiť, že sme vlastníkmi tohto pozemku a že sme sa so spoločnosťou Tatra Real dohodli na odkúpení projektu aj s právoplatným stavebným povolením vrátane zmeny stavby pred jej dokončením, teda s povolením na výstavbu jednopodlažného objektu,“ povedal predseda predstavenstva KLM real estate, a.s., Vladimír Buček.

Z dvojpodlažného projetku sa teda ustúpilo aj na strane KLM real estate. Túto úpravu avízoval aj pôvodný majiteľ. Pozrie si napríklad TU: Malá Európa bude naozaj malá: Začiatok výstavby je stále otázny

Kedy sa začne stavať?

Valdimír Buček sľúbil aktualizovať údaje o projekte Malej Európy v najbližších týždňoch. Nekonkretizoval ani cenu, za ktorú odkúpili projekt a podobne odsunul aj termín začatia výstavby. „Určite však ostaneme pri jednopodlažnej budove. Už na začiatku sme tvrdili, že stavať viacpodlažné obchodné centrum v meste s veľkosťou a kúpyschopnosťou, akú má Žiar, nie je reálne,“ zopakoval.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM