Barbara Dallosová Správy

Big Air v meste má svojich víťazov: Výhry si vyskákali títo chalani, svojho miláčika si vybralo aj publikum

Ôsmemu ročníku obľúbeného adrenalínového podujatia prialo počasie už od rána. Upierať zraky na šialené kúsky súťažiacich prišlo tento rok podľa organizátorov viac divákov, než počas minulých rokov. Pozrite, kto si čo vyskákal a kto najviac učaroval publiku.

Ilustračný obrázok k článku Big Air v meste má svojich víťazov: Výhry si vyskákali títo chalani, svojho miláčika si vybralo aj publikum
Zdroj: Dnes24.sk

Historické centrum Kremnice opäť ožilo. Ôsmy ročník STEFE Big Air v meste majú organizátori a účastníci úspešne za sebou.

„Tento rok sa nám opäť podarilo posunúť latku vyššie. Už teraz vieme, že prišlo povzbudzovať viac divákov, čo vytvorilo neopakovateľnú atmosféru,“ uviedol hlavný organizátor akcie Ondrej Horváth.

Tento rok do stredu Európy zavítala aj dvojica severských súťažiacich. Dvaja pretekári z Fínska teda doplnili zostavu takmer 30 pretekárov zo Slovenska, Poľska a Česka. Víťazstvo si odniesli v kategórii extrémnych lyžiarov práve dvaja freestylisti zo severu. V kategórii snowboarding to bol Trnavčan Dávid Kordiak. Ten získal aj finančnú výhru 350 eur za best space trick BS 720. Za svojho favorita mohli hlasovať aj diváci. Najviac sympatií si za svoje vymakané skoky vyslúžil Fín Ville Vuori.

Tento rok sa podarilo postaviť väčší skok, program STEFE Big Air v meste sa začal už v piatok večer, pre všetkých návštevníkov Kremnice bolo pripravených oveľa viac sprievodných podujatí, ako predchádzajúce ro­ky.

„Tešíme sa na všetky fotky a videá. Oceníme aj reakcie a komentáre na tento ročník. Chceme sa totiž posúvať každý rok ďalej, takže kritika nás len motivuje,“ okomentoval tento ročník Horváth.

Výsledky STEFE Big Air v meste Kremnica 2015

SKI

  • 1. Ville Vouri (Fínsko)
  • 2. Henry Mäkinen (Fínsko)
  • 3. Juraj Bernát (Vrútky)

SNB

  • 1. David Kordiak (Trnava)
  • 2. Jan Lohynský (ČR)
  • 3. Marek Ježek (ČR)

Best SPACE Trick

  • Dávid Kordiak SNB – BS 720

Hlasovanie divákov

  • Ville Vouri SKI (Fínsko)
Ôsmy ročník Big Air v meste je za nami. Aj takto to vyzeralo.
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM