Barbara Dallosová Rôzne

Čas na pláži sa dá tráviť aj aktívne: Možnosti športového vyžitia ponúkne kremnické aj žiarske kupko!

Ležať pri vode i hodiny a nehybne chytať bronz nie je pre každého. Kúpaliská v regióne mysleli aj na tých, ktorí si slnečné lúče radšej vychutnajú pri aktívnom oddychu. Zisťovali sme, aké aktivity okrem kúpania ponúkajú žiarske plážové a kremnická Katarína.

Ilustračný obrázok k článku Čas na pláži sa dá tráviť aj aktívne: Možnosti športového vyžitia ponúkne kremnické aj žiarske kupko!
Zdroj: YouTube.com

Letná sezóna je už ani nie tak za dverami, ako vo dverách a kúpaliská v regióne dokončujú posledné prípravy na otvorenie brán. Vo Vodnom raji Vyhne sa okúpete už od minulého víkendu, obľúbené plážové kúpalisko v Žiari nad Hronom a termálne kúpalisko Katarína v Kremnici majú otváračky ešte pred sebou.

V Žiari sa počítalo s termínom 20.6., prebiehajúce rekonštrukčné práce a počasie však ešte môžu termín o týždeň posunúť. Brány kremnického kúpaliska zostali minulú sezónu zatvorené kvôli opravám potrubia a elektrických káblov. Tento rok sa však návštevníci v termálnej vode v Kremnici okúpu. Najneskorší možný termín je podľa majiteľa Jozefa Miča prvý júlový deň.

Najobľúbenejší je plážový volejbal

Plážové kúpalisko v Parku Štefana Moysesa je obľúbeným miestom kde tráviť horúce letné dni, a to nielen pre Žiarčanov ale i ľudí zo širšieho okolia. Okrem veľkého bazéna s toboganom a detského bazéna si na žiarskom kupku zahráte tenis, pingpong, beach volejbal, badminton a zapožičajú vám i futbalovú alebo volejbalovu loptu.

Ako za uplynulé roky hodnotí Peter Jagoš z Technických služieb, najväčšej priazni návštevníkov sa teší práve plážový volejbal. ,,Ten býva využívaný najviac, takže je dobré si ho pre istotu zarezervovať dopredu, s ostatnými športmi a výpožičkami nie je problém," hovorí Jagoš.

Že sa tento rok stane kúpalisko aj dejiskom nejakých športových podujatí, Jagoš nevylučuje: ,,Väčšinou iniciatíva prichádzala od tých, ktorí športoviska využívali, napríklad ten plážový volejbal, takže ak bude chuť, môžu si turnaj zorganizovať."

Do vody sa bude skákať aj na lyžiach

Na kremnickom kúpalisku si plážový volejbal nezahráte, pre zmenu si však zastrieľate na kôš. Zapožičať tu vedia basketbalovú loptu (kôš na kúpalisku je), volejbalovú loptu, či príslušenstvo na bedminton. Vyhradené ihrisko na volejbal tu síce nenájdete, majiteľ Jozef Mičo však ubezpečuje, že miesta na šport je v priestoroch kúpaliska dosť. Samozrejmosťou je šmýkala do veľkého bazéna.

Čo sa týka ponuky športových podujatí, na kúpalisku Katarína zažijete niečo, čo sa len tak nevidí. V auguste sa tu má konať letná verzia Big Airu, teda unikátnej s Kremnicou spätej adrenalínovej akcie. Odvážni šialenci na lyžiach či snowboardoch sa však nebudú spúšťať zababušený zo zasneženého mostíka, ale v plavkách a priamo do bazéna. Letný Big Air si podľa Miča užijeme koncom augusta, presný termín však ešte známy nie je.

Tiež si už brúsite zuby na letné dni strávené na našich kúpaliskách? Pripravte na ňu aj svoje peňaženky a čítajte článok: Koľko zacvaká dospelý, koľko študent a kto má zľavu? PREHĽAD tohtoročných cien na kúpaliskách v Žiari a okolí

Čítajte tiež:

Mobilný operátor zainvestuje do žiarskeho kúpaliska desaťtísíce eur: TOTO všetko má byť vynovené!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM