Barbara Dallosová Kultúra

Čo zaujímavé sa chystá v Žiari a okolí počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť

Prvé dni roka 2016 sú za nami a ak si chcete po sviatkoch oddýchnuť, netreba sa iba vyvaľovať doma. V januári sa u nás chystá viacero zaujímavých podujatí. My sme vybrali rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Čo zaujímavé sa chystá v Žiari a okolí počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť
Zdroj: Dnes24.sk

Novoročný koncert – Kollárovci

9.1. o 19:0, Kino Akropola Kremnica
Kapela Kollárovci je originálnym zoskupením mladých, talentovaných hudobníkov. Svojím hudobným umením zabávajú a rozveseľujú už mnoho rokov poslucháčov doma i za hranicami Slovenska. Ich živá hudba, temperamentný spev a humorné slovo vytvárajú nezabudnuteľnú atmosféru, ktorá vyčarí na vašej tvári úsmev, nadšenie a dobrú náladu.

Mars – pátranie v prachu červenej planéty

15.1. o 18:00 hod.. Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella Žiar nad Hronom
Audiovizuálny program sa bude venovať mýtom, ktoré sprevádzali túto planétu v staroveku, jej pozorovaniam v minulosti – voľným okom i ďalekohľadmi, aj častokrát mylným interpretáciám ľudí o tom, čo na povrchu videli. Ponúkne ale i prehľad moderných poznatkov a dát. Program doplní znázornenie aktuálnej oblohy pomocou planetária a za priaznivých poveternostných podmienok pozorovanie večernej oblohy astronomickým ďalekohľadom.

Bál Žiarčanov

15.1. o 19:00 hod., Hlavná sála MsKC Žiar nad Hronom
Z doposiaľ zverejnených plánov žiarskeho MsKC na január 2016 je veľkým lákadlom Bál Žiarčanov. Túto sezónu sa plesová atmosféra sa Hlavnou sálou Mestského kultúrneho centra (MsKC) rozleje 15. januára. Organizátori sľubujú atraktívny program, viac sme písali v článku: Prvé INFO o najobľúbenejšej zábave v meste: Poznáme termín Bálu Žiarčanov, aká známa tvár príde?

Robo Mikla a priatelia -POCITY

15.1. o 20:00 hod., Ringbürgerova pivnica (bývalý Klub Labyrint) Kremnica
Poeticko hudobný večer speváka, hudobníka a básnika Róberta Miklu s priateľmi. Koncert sa koná v rámci zimného Pocity tour, s ktorým Robo obchádza celé Slovensko.

Koncert LenArt

15.1. o 21:00 hod., Kino Akropola Kremnica
Hudobná skupina LenArt pochádza z Martina. Vznikla v roku 2013 a zameriava sa na vlastnú tvorbu so slovenskými textami ale aj coververzie známych hitov od kapiel IMT Smile, Vidiek, Team. V polovici januára zvíta martinské zoskupenie do kremnickej Akropoly.

Preteky Slovenského pohára

17.1. Štadión Rudolfa Čillíka Skalka
Mestský klub lyžiarov Kremnica vás pozýva na preteky Slovenského pohára žiactva, dorastu, juniorov, dospelých a klasický šprint na Štadióne Rudolfa Čillíka na Skalke pri Kremnici.

Novoročný koncert DH Hodrušanka

17.1. o 16:00 hod., KD Žarnovica
Oddelenie kultúry, mládeže a športu MsÚ Žarnovica vás srdečne pozýva na tradičný Novoročný koncert DH Hodrušanka s hosťom Jánom Furindom z Banskej Štiavnice 17. januára 2016 o 16.00 hod. v Kultúrnom dome v Žarnovici.

Ples seniorov

22.1. Hlavná sála MsKC Žiar nad Hronom
Plesať sa v Žiari bude aj v druhej polovici mesiaca. Okrem Bálu Žiarčanov chystá MsKC aj zábavu pre staršiu generáciu – Ples seniorov. Vystúpi hudobná skupina Ideál z Novej Bane, súčasťou podujatia bude aj tradičná plesová tombola a občerstvenie.

Aotearoa – krajina veľkého bieleho oblaku

28.1. o 19:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella Žiar nad Hronom
Cestopisno-relaxačný o Novom Zélande. Ponorte sa za spevu Maoriov, pôvodných obyvateľov krajiny, do jeho histórie, spoznajte jeho prírodné a kultúrne dedičstvo, zoznámte sa s krásami, zaujímavosťami a hlavne inšpirujte pri vlastnom objavovaní neprebádaných kútov našej planéty.

Biela stopa 2016

30 – 31.1. Štadión Rudolfa Čillíka Skalka
Bežkárske preteky pri Kremnici s viac než 40 ročnou tradíciou každoročne lákajú nadšencov tohto športu i z ďalekých kútov Európy. Bielej stope 2016 bude tento rok patriť koniec januára. Program pretekov nájdete v článku: Akcia, na ktorú mnohí čakajú: Prvé INFO o Bielej stope, poznáme termín i program!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM