Barbara Dallosová Správy

Dobrá správa pre vodičov: Diaľničiari začali riešiť známu, nebezbečnú križovatku pri Lehôtke

Križovatka v Lehôtke pod brehmi je nočnou morou mnohých šoférov. O odstránení nerovného terénu, ktorý im bráni vo výhľade sa rokovalo už v júni. Veci sa ale pohli až teraz. Pozrite, aké kroky robí Národná dialničná spoločnosť (NDS)...

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre vodičov: Diaľničiari začali riešiť známu, nebezbečnú križovatku pri Lehôtke
Zdroj: Policajný zbor SR

Nešťastná križovatka robí Žiarčanom vrásky už dlhšiu dobu. Medzi prvé opatrenia, ktoré ju mali spraviť bezpečnejšou patrilo zníženie povolenej rýchlosti. Aj po tomto opatrení ale križovatka v Lehôtke pod Brehmi zostáva neobľúbenou. Podľa samotných šoférov totiž problémom nie je rýchlosť, ale výhľad v ktorom stojí kopec.

Sporná križovatka sa už stala aj dejiskom dopravnej nehody, čítajte: Vážna nehoda pri Žiari OBRAZOM: Dievčatko (5) prevážal vrtulník, ďalšie osoby sú zranené!

Dohodli sa už v júni

Žiarsky dopravný inšpektorát sa už pred časom rozhodol situáciu riešiť. O výsledku stretnutia s NDS a Slovenskou správou ciest sme písali tu: Nešťastná križovatka pri Žiari: Na TOMTO sa dohodli policajti so správcami ciest!

NDS vtedy prisľúbila, že kopec odstráni. Ten má ale hneď niekoľko majiteľov, od ktorých na to potrebuje povolenie. Po pár týždňoch ticha sa začalo konať.

Sú ich desiatky…

Kedy ale kopec z výhľadu vodičov zmizne, presne povedať nevie ani NDS. Podľa jej hovorcu Michala Fúrika je povoľovací proces sám o sebe náročný. Komplikuje ho tiež počet majiteľov pozemkov. ,,K predmetnej veci zhromažďujeme podklady, vyžiadali sme si údaje z katastra nehnuteľností. V najbližších dňoch budeme rokovať s majiteľmi pozemkov, ktoré nie sú vo vlastníctve NDS a orgánmi štátnej správy, ktoré budú predmetnú úpravu schvaľovať. Evidujeme niekoľko desiatok majiteľov týchto pozemkov,“ hovorí Fúrik.

Snahu pomôcť polícii pri zbezpečnení tohto úseku ale NDS podľa hovorcu má. ,,NDS je plne súčinná a nápomocná zodpovednému orgánu – v tomto prípade policajnému zboru – pri zvyšovaní parametrov bezpečnosti,“ dodáva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM