Tlačové správy

Ing. Milan Žabka: Politika je umenie možného, alebo prečo Kremnica nenapreduje

Politika podľa mňa neznamená intrigy a politikárčenie ale dohovory, pomocou ktorých sa veci, prospešné pre všetkých, môžu dať do pohybu. Na meste mi veľmi záleží, nemám osobné záujmy. Chcem len, aby po ôsmych rokoch stagnácie, mesto začalo napredovať. Ako to chcem dosiahnuť a prečo to doteraz nešlo?

Ilustračný obrázok k článku Ing. Milan Žabka: Politika je umenie možného, alebo prečo Kremnica nenapreduje
Zdroj: Dnes24.sk

V prvom rade, nie všetko, čo sa doteraz spravilo, je len zlé. Primátorku, Ing. Zuzanu Balážovú si vážim, najmä kvôli tomu, že sa správala ako skutočná gazdiná. Mesto nezadlžovala, naopak naše zadlženie znížila z vyše 42% v roku 2006 na súčasných 18,56%. Toto jej nemožno uprieť. Plus majetok mesta sa zvýšil. S tým úplne súhlasím.

Dobrá strana mince

Gazdiná však podľa mňa nevie hovoriť s ľuďmi, so svojimi kolegami spolupracovníkmi. Gazdiná jednoducho nemusí byť dobrá primátorka, politička. Hlava mesta musí rôzne názory spájať, nie ich násilne ešte viac rozdeľovať.

Neslobodno jej a ani jej občianskemu združeniu uprieť boj o záchranu Kremnice pred ťažiarmi. Tu sa vedela zmobilizovať a bránila mesto zubami nechtami. Tento problém je ale už zežehnaný. Poslanci Národnej rady na návrh vládnej strany Smer-SD, odsúhlasili zákaz spracovania zlata, pomocou kyanidového lúhovania. Ale o tom som už písal v tomto článku: Kremničania, nedajme sa už traumatizovať ťažbou zlata!

Politika má spájať

Keď som nastúpil do funkcie poslanca, bolo to v decembri 2011, bol to vlastne tiež len dôsledok jej „politiky“ rozdeľovania. Poslanci, najmä v ostatnom volebnom období odpadávali ako nezrelé hrušky. Žiaľ, mnohí o tomto období nechcú hovoriť. Verte mi ale, že to bol dôsledok práve tohto rozdeľovania a antikomunikácie.

Vyše pol roka som pani primátorku pred kolegami zastával, no šokovala ma jedna vec. Ani raz, ma ako nového poslanca nezavolala na osobný rozhovor. Nemyslím si, že som nejaký dôležitý. Ide ale o to, že nechápem ako niekto vo funkcii primátora, môže takto postupovať. Je predsa v jeho záujme, aby mestský parlament jednoducho fungoval. Je v záujme mesta, aby zistil a následne zhodnotil, aké sú postoje nového poslanca!

Nerozlučný tandem

Nič z toho sa bohužiaľ nestalo. Mne a mojim kolegom, tak neostávalo iné ako zaujať opozičný postoj. Samozrejme, návrhy mesta, ktoré boli nasmerované v jeho prospech sme akceptovali, s inými sme ale nemali zľutovanie. Často nás pani Balážová, vo večnom tandeme s jej zástupcom, prekvapovala návrhmi, ktoré vôbec neodzneli na stretnutiach pred mestským zastupiteľstvom, kde sa akoby predžúvali dôležité témy.

Je čas začať normálne pracovať!

Mesto sa týmto dostávalo do patovej situácie. Bol to nezmyselný boj, bohužiaľ s obeťami nie na oboch stranách, ale najväčšiu škodu si odnieslo práve mesto, teda obyvatelia. Nechcem sa tu teraz rozpisovať o problémoch, ktoré mesto kvária a je ich mnoho. Na to bude ešte čas. Chcem iba povedať to, že nastal čas na normálny rozvoj mesta. Kremnica si to zaslúži!

Rozvoj mesta, nie s enormným zadlžovaním na nezmyslené projekty, ako napríklad naše „nové“ námestie s vysekanými stromami, bez umelého zasnežovania, ktoré bolo pôvodne v projekte, ale rozvoj s reálnymi benefitmi pre obyvateľov ale i návštevníkov mes­ta.

Milan Žabka

Za obsah tejto PR správy zodpovedá jej objednávateľ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM