Barbara Dallosová Rôzne

Jar už dorazila aj do Žiaru a okolitých dedín: Vyzerá to takto aj vo vašej záhrade? FOTO

Jar, to nie sú len prvé zubaté slnečné lúče. Skutočným dôkazom, že jedno ročné obdobie podáva žezlo druhému, bývajú rozkvitnuté jarné kvety...

Ilustračný obrázok k článku Jar už dorazila aj do Žiaru a okolitých dedín: Vyzerá to takto aj vo vašej záhrade? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Výrazne vyššie teploty zaznamenávame v meste už niekoľko dní. Jar prišla bez predzvestí a mnohí sme ani nestačili vytiahnuť zo skríň ľahšie oblečenie.

Zdá sa však, že príroda sa prispôsobiť stihla. Na nejednom dvore v žiarskej časti IBV (individuálnej bytovej výstavby) už spoza plotov vykúkajú elegantné kvety magnólie. Táto okrasná drevina sa sadí ku vchodu domov práve kvôli efektným kvetom a tiež nádhernej vôni. Magnólia však obvykle začína kvitnúť až koncom apríla, alebo až v máji.

Bohato zakvitnutá magnólia už v prvých aprílových dňoch prekvapila aj nášho čitateľa Martina z Kosorína. Strom pod jeho oknami je ružovými kvetmi doslova posiaty (foto v galérii).

,,Podľa fotiek na facebooku nám minulý rok kvitla až 24. apríla, takže tento rok je to o 17 dní skôr,„ zhodnotil Martin. ,,Dom v Kosoríne som kúpil pred šiestimi rokmi a magnólia tu už bola zasadená, a to dosť veľká. Podľa bývalého majiteľa by mala mať asi 12 rokov,“ dodáva o pýche svojho dvora čitateľ.

Môže vás zaujímať:

Jarný oddych v našom okolí, ktorý vám dobije baterky: 5 miest pri Žiari, kde si prídete na svoje

Prvé INFO o žiarskom City feste: Vonku je už dátum aj meno jedného z headlinerov!

Balzam na dušu: Martin má pred domom takúto magnóliu
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM