Barbara Dallosová Rôzne

Jarné teplo láka von: 3 tipy, ako si najlepšie v Žiari vychutnať slnečné počasie

Vysedávať za počítačom či pred telkou by v takomto počasí bola veľká škoda. Nabiť sa slniečkom a načerpať vitamín D môžete aj v našom meste. Vybrali sme pre vás 3 tipy, ktoré podľa nás stoja za to.

Ilustračný obrázok k článku Jarné teplo láka von: 3 tipy, ako si najlepšie v Žiari vychutnať slnečné počasie
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Dni sú čoraz slnečnejšie a jarné teplo láka na čerstvý vzduch aj Žiarčanov. Za možnosťami, ako si užiť pekné dni pritom vôbec netreba cestovať ďaleko. Niekoľko ich máme hneď pod nosom.

Oáza na konci mesta

Park Štefana Moysesa patrí k obľúbeným miestam mnohých obyvateľov mesta. Nachádza sa v ňom tiež plážové kúpalisko a každoročne je dejiskom obľúbeného City festu. Okrem prechádzok krásne zelenými alejami či posedenia na lavičkách v príjemnom chládku ale počas tohto obdobia ponúka ešte omnoho viac. V parku cez víkend, no i počas pracovných dní nie je výnimočné stretnúť ľudí behať alebo si dávať do tela v exteriérovom fitness centre. Najmenších návštevníkov poteší detské ihrisko, či návšteva zvieracích obyvateľov minizoo prírastok v žiarskej minizoo OBRAZOM: Kengurí drobec už mamine nesmelo vykúka z vaku!. Práve v priestoroch minizoo si tiež môžete vychutnať romantiku posedením na lavičkách pri jazierkach. Pre tých, ktorí si radi poleňošia a pomlsajú pod holým nebom by mala toto leto v časti parku pribudnúť pikniková zóna.

Slnkom zaliate centrum

Námestie Matice slovenskej je prvým miestom, na ktorom vidieť prichádzajúcu jar. Už prvé teplé dni spravidla zaplnia terasy tunajších kaviarní a reštaurácií. A zatiaľ čo rodičia sa slnia na kávičke či chladenom nápoji, ratolesti majú o program postarané. V okrúhlej zóne okolo fontány počas slnečného poobedia vidieť svišťať bicykle, kolobežky, či korčule. Lákajú aj preliezačky medzi námestím a Hotelom LUNA a v neposlednom rade, dizajnové brodisko. Trysky vystrekujúce zo zeme sú divadlom už na pohľad. Brodisko lemujú lavičky i ležadlá. Priamo na námestí stojí pódium, ktoré je počas letného obdobia veľakrát dejiskom kultúrnych podujatí. Naposledy pódium, rovnako ako celé námestie, ožilo slávnostným stavaním mája.

Prechádzka popri potoku

Pre tých, ktorí si slnečné počasie užívajú radšej ďalej od ruchu mesta, je trasa popri takzvanom lutilskom potoku ako stvorená. Tá sa ťahá od od začiatku IBV až do samotnej obce Lutila. Aký kusisko sa vám chce zdolať, si vyberiete sami. Niekomu postačí nadýchať sa čerstvého vzduchu popri potoku od sídliska Pod Vŕšky po časť zo súkromnými záhradkami, iný si trúfne aj na dlhšiu prechádzku do Lutily. Trasu Žiarčania využívajú tiež na behanie. Na sídlisku Pod Vŕšky sa k chodníčku popri potoku pripája lúka, ktorú ocenia najmä psíčkari. Tá je totiž jedným z mála miest, kde môžu svojich miláčikov bez obáv pustiť z vôdzky.

Čítajte tiež:

Jarné zábery z mesta: Žiarčania si užívajú slnečný deň! FOTO

Po zime si vychutnajte skvelý relax: 5 miest v Žiari a okolí, ktoré počas jari stoja za návštevu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM