Martin Károly Samospráva

Komunálne voľby v Žiari: Aha, kto zvažuje kandidatúru na primátora!

Aj keď sú práve témou dňa prezidentské voľby, aj komunálne voľby sa postupne dostávajú do hľadáčika voličov. V Žiari neubehol ani rok od doplňujúcich volieb potom, ako sa Ivan Černaj vzdal svojej funkcie. Pozrite si prvé mená možných kandidátov.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby v Žiari: Aha, kto zvažuje kandidatúru na primátora!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarčania si voľby užívajú o niečo častejšie ako väčšina Slovákov. Len v júni 2013 sa v meste uskutočnili doplňujúce primátorské voľby. Riadne zvolený primátor Ivan Černaj sa v novembri vzdal svojej funkcie. Viac TU: Veľké zmeny v Žiari: Ivan Černaj sa vzdal funkcie primátora!

V júnových voľbách sa Petrovi Antalovi postavil bývalý žiarsky viceprimátor Roman Zaťko. Žiarčania si zvolili Petra Antala.

Aj v meste sa začínajú sa skloňovať rôzne, často aj nové mená. Oslovili sme preto viacerých možných uchádzačov, je ale isté, že sme nemohli osloviť všetkých. Ide o predbežný zoznam, ktorý sa samozrejme môže časom meniť a dopĺňať. Položili sme jednoduchú jednoduchou otázkou: Vylučujete, alebo nevylučujete, že budete kandidovať na post primátora v tohtoročných komunálnych voľbách?

  • Ladislav Kukolík, kandidát na primátora v roku 2010: Pred doplňujucimi voľbami na post primátora v Žiari minulý rok, som verejnosti oznámil dôvody prečo som sa rozhodol nekandidovať. V týchto doplňujucich voĺbách som verejne podporil Petra Antala. V komunalných voĺbách v novembri tohto roku nebudem kandidovať na post primátora. Budem ale sa uchádzať o post poslanca MsZ v Žiari nad Hronom.
  • Roman Zaťko, kandidát na primátora v roku 2013: Momentálne vylučujem, že by som kandidoval na primátora v týcho voľbách.
  • Peter Dubeň, poslanec MsZ: Pohrával som sa s touto otázkou a zvažoval všetky pozitíva a negatíva kandidatúry, no v súčasnosti to nevylučujem, ale ani nepotvrdzujem. Skôr však nie ako áno.
  • Štefan Maceják, kandidát na primátora v roku 2010: Nebudem kandidovať na primátora.
  • Norbert Nagy, poslanec MsZ: Nikdy som nemal ambíciu kandidovať. Ako nový poslanec však chcem, aby sa život v meste riadil výhradne potrebami Žiarčanov. Aby sa všetky, a zdôrazňujem, nie malé zdroje verejných financií používali len tam, kde je to potrebné pre rozvoj nášho mesta. Znepokojený posledným vývojom udalostí a nedávno podaným trestným oznámením na mňa ako poslanca, moju kandidatúru nevylučujem.
  • Peter Antal, primátor, Žiar nad Hronom: Áno, budem kandidovať za primátora mesta v nasledujúcich voľbách. Deklaroval som to už v minulom roku pri doplňujúcich voľbách. Do funkcie primátora som nešiel na jeden rok. Nastupoval som s víziou na niekoľko rokov dopredu, čiže do volebnej súťaže sa určite zapojím. A bude záležať na Žiarčanoch, či im môj štýl riadenia mesta vyhovuje, či sú s výsledkami našej práce spokojní a či umožnia, aby sme v našich zámeroch s mestom pokračovali.

Prečítajte si aj, kto sa chystá kandidovať v Kremnici: Komunálne voľby sa blížia: Pozrite si ako prví, kto chce miešať karty

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM