Barbara Dallosová Správy

Kupko zatvára brány, plaváreň v prevádzke až od jesene: Toto leto sa už v Žiari neokúpete!

Obľúbené žiarske plážové kúpalisko ukončuje sezónu predčasne. Po vyľudnenom lete budú už od zajtra jeho brány na tento rok definitívne zatvorené. Mestská plaváreň sa otvára až od jesene. V týchto dňoch v jej priestoroch prebiehajú rekonštrukcie za tisíce eur. Čítajte viac...

Ilustračný obrázok k článku Kupko zatvára brány, plaváreň v prevádzke až od jesene: Toto leto sa už v Žiari neokúpete!
Zdroj: Dnes24.sk

Dnes je posledný deň!

Pôvodne sme sa mali na žiarskom kupku môcť vyblázniť až do posledného prázdninového dňa. Počasie však toto leto kúpaniachtivým Žiarčanom neprialo. Zatiaľ čo minulý rok sa mohli prevádzkovatelia popýšiť naozaj peknými číslami, tieto prázdzniny to bol len zlomok návštevníkov. Prekvapivé čísla si pozrite tu: Vyľudnené žiarske kupko: Tento rok rekordy padali, no nie vo vysokej návštevnosti

Dnes je posledný deň, kedy je plážové kúpalisko pre verejnosť otvorené. ,,Sezónu sme ukončili predčasne, od soboty 23. augusta bude plážové kúpalisko zatvorené," potvrdzuje riaditeľ Technických služieb Igor Rozenberg.

Hluchý týždeň

Teploty už síce do závratných výšok nestúpajú, aj posledné augustové dni ešte vykúka príjemné slniečko. V prípade, že by udreli posledné letné trópy, Žiarčania si budú musieť za schladením pocestovať. Na zatvorenie kúpaliska každoročne nadväzuje otvorenie inej alternatívy, mestskej plavárne. Kupko zajtrajškom končí, plaváreň ale ešte otvorená nebude.

,,Na plavárni v týchto dňoch prebiehajú rekonštrukčné práce. Staré odtoky sa vymieňajú za antikórové žľaby. Práce idú podľa plánu a plaváreň bude otvorená od 1.septembra," vysvetľuje Rozenberg. Ako sa uvádza na oficiálnom webe mesta, cena rekonštrukcie sa vyšplhala do výšky 4 300 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM