Martin Károly Samospráva

ZÁZNAM TLAČOVKY: Ladislav Kukolík nebude bojovať o post primátora

Najvážnejším Černajovým rivalom v predchádzajúcich komunálnych voľbách bol Ladislav Kukolík. Najprv nevylučoval kandidatúru ani v doplňujúcich voľbách. Dnes však oznámil opak. Pozrite si kompletný záznam tlačovky.

Ilustračný obrázok k článku ZÁZNAM TLAČOVKY: Ladislav Kukolík nebude bojovať o post primátora
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

V novembri 2010 vyhral Ivan Černaj voľby s 3097 hlasmi. Ladislav Kukolík získal vtedy 2229 hlasov Žiarčanov. „Áno zvažujem kandidovať na post primátora,ale definitivne rozhodnutie urobím neskôr po vyhlásení termínu volieb predsedom NR SR,“uviedol v decembri minulého roku, po prekvapujúcom odstúpení Černaja, Ladislav Kukolík. Celý článok TU.

Dnes na tlačovke ale Kukolík oznámil, že kandidovať nemieni. „V mojej rodine nebol spoločný názor na túto záležitosť, na rozdiel od volieb v roku 2010. Druhým, ešte dôležitejším dôvodom, však pre mňa bolo moje zamestnanie v žiarskej nemocnici. Dospel som k presvedčeniu, že moje miesto je pri mojich spolupracovníkoch a našich pacientoch,“ uviedol Kukolík.

Celé vyjadrenie v nezostrihanej podobe nájdete vo videu.

Ladislav Kukolík nevyjadril priamu podporu Petrovi Antalovi, súčasnému zastupujúcemu primátorovi, ktorý ako zatiaľ jediný oficiálne oznámil svoju kandidatúru. Pozrite si jeho víziu, ktorá je z časti aj predvolebným programom. Záznam tlačovky: Peter Antal chce zlepšiť mesto 25 bodmi

To, či do júnových volieb pôjde sám, sa ale ešte len ukáže. Záujemcovia o post primátora Žiaru nad Hronom majú čas rozhodnúť sa. Svoju kandidatúru musia totiž zaregistrovať do 5 mája.

Ladislav Kukolík sa vyjadril aj k praktikám politickej strany SMER-SD, odkiaľ bol v minulom roku vylúčený. Viac o tejto nabudúce.

Ladislav Kukolík: V doplňujúcich voľbách na primátora nekandidujem
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM