Barbara Dallosová Správy

Nečakaná návšteva z japonského veľvyslanectva v Žiari!

Žiar nad Hronom navštívi kultúrna atašé Japonska v našej krajine Tomoe Komatsu. Namierené má na konkrétne miesto.

Ilustračný obrázok k článku Nečakaná návšteva z japonského veľvyslanectva v Žiari!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Festival spájajúci priaznivcov sci-fi a fantasy žánrov a japonskej kultúry bude mať v našom meste premiéru. Prvý ročník medzinárodného festivalu Žiarsky Geekfest sa uskutoční 25.-26.6.2016 v pri­estoroch MsKC.

Kultúrna atašé v Žiari

Pozvanie na podujatie prijali hostia z rôznych oblastí, no azda najvzácnejším bude návšteva z Veľvyslanectva Japonska v Slovenskej republike, kultúrna atašé Tomoe Komatsu. S inštitúciou organizátori nadviazali spoluprácu vzhľadom na spojitosť podujatia s kultúrou krajiny.

Ako v mene organizačného tímu vysvetlila Veronika Inglotová, veľvyslanectvo bude participovať konkrétne na troch aktivitách. Tými sú kaligrafický workshop, prednáška a premietanie filmov. ,,Prvé dve aktivity sú v réžii veľvyslanectva, takže schému si vytvára ono samo a rovnako tak zabezpečuje pomôcky," priblížila Inglotová.

Čítajte tiež: Tak toto tu ešte nebolo: Medzinárodný sci-fi a fantasy festival priamo v Žiari!

Dvojdňovka s bohatým programom

Žiarsky Geekfest 2016 v rámci svojho programu prinesie okrem workshopov a prednášok aj súťaž o najlepší kostým, súťaže v kreslení, premietania noviniek aj klasík z filmového sveta sci-fi, fantasy a japonskej tvorby, premietania krátkych filmov autorov z Čiech a Slovenska, autorské čítania autorov sci-fi, steampunku, fantasy a autorov komiksov, či stolové hry v spolupráci s klubom spoločensých hier D20. Viac o podujatí sme písali TU.

Môže vás zaujímať: Prvý žiarsky fantasy festival s výzvou: Hľadá sa tvár Geekfestu!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM