Barbara Dallosová Správy

Najnebezpečnejšia cesta v kraji je práve v Žiari: Pozrite, kde presne je ten zradný úsek!

Hoci počet dopravných nehôd v banskobystrickom kraji medziročne klesá, niektoré úseky sú pre vodičov stále strašiakom. A práve Žiarčania by mali byť zvlášť opatrní. Najnehodovejší úsek v celom kraji sa nachádza v našom meste, pozrite...

Ilustračný obrázok k článku Najnebezpečnejšia cesta v kraji je práve v Žiari: Pozrite, kde presne je ten zradný úsek!
Zdroj: Dnes24.sk

Rok sa nám už prehupol cez polovicu a za jeho prvých sedem mesiacov bolo podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne v kraji 714 dopravných nehôd. Oproti minulému roku sme si polepšili. V roku 2013 to bolo za to isté obdobie o 79 búračiek viac.

Nelichotivé prvenstvo

Klesajúca tendencia je dobrou správou, my Žiarčania by sme ale mali zostávať v strehu. Úsek cesty, ktorý v počte nehôd vedie máme totiž rovno pod nosom. ,,Od začiatku tohto roka až do dnešného dňa možno za najnehodovejší úsek v Banskobystrickom kraji označiť cestu I/50 a to konkrétne úsek prieťahu mestom Žiar nad Hronom, a to v kilometri 210 – 840 a kilometri 211 – 850," uviedla hovorkyňa Petra Kováčiková.

Hoci v celkovom počte nehôd vedie Banská Bystrica, prieťah Žiarom je úsek s najkoncentro­vanejšími havárkami. Len niekoľko desiatok metrov dlhej ceste sa ich od začiatku roka stihlo stať už 12. Zranení pri nich boli podľa hovorkyne traja ľudia.

Nebezpečná SNP-čka minulosťou?

Práve ulica SNP je tá, po ktorej denne prechádza mnoho Žiarčanov i ľudí ktorí cez mesto len prechádzajú. Vyťažená cesta by sa mala stať bezpečnejšou po sprístupnení obchvatu, ktorý sa stavia práve v týchto dňoch. Obchvat by mal hlavnú cestu odľahčiť už koncom tohto roka. Pozrite, ako výstavba novej cesty vyzerá: Unikátne zábery z vtáčej perspektívy: Prečo nebude obchvat Žiaru dokončený v termíne?

Miesta, medzi ktorými by sa mala nachádzať najnebezpečnejšia časť žiarskej cesty SNP, si pozrite v našej galérii.

Medzi týmito dvomi miestami sa nachádza najnehodovejší úsek v kraji
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM