Barbara Dallosová Samospráva

Po inšpiráciu cestovali až k českým susedom: Vieme o čom sa boli primátor a poslanci radiť v Svitavách!

Zástupcovia mesta na čele s primátorom nedávno absolvovali návštevu nášho partnerského mesta na západnej Morave. Samotný Antal zhodnotil návštevu Svitáv ako užitočnú. Lepšie je vraj učiť sa z chýb iných...

Ilustračný obrázok k článku Po inšpiráciu cestovali až k českým susedom: Vieme o čom sa boli primátor a poslanci radiť v Svitavách!
Zdroj: Dnes24.sk

S novým rokom mesto prichádza s niekoľkými novými nápadmi. Písali sme tu: Primátor Antal EXKLUZÍVNE: Toto všetko chcem stihnúť tento rok! Prioritou radnice je ale dokončiť už začaté projekty. Jedným z nich je aj rekonštrukcia športovej haly. Zdemolovaná budova by sa na moderný športový stánok mala stihnúť premeniť už do leta.

,,Teraz sa doťahujú veci ako samotné zariadenie športovej haly, lebo stavebný projekt sa zaoberá len stavebno – technickými riešeniami haly, lenže ju treba vybaviť aj podlahou, košmi, sieťami, zariadením šatní a klubových miestností a podobne," hovorí primátor o súčasnej fáze prác.

Učiť sa z chýb iných

Práve kvôli rekonštrukcii krytého športoviska sa zástupcovia mesta nedávno vybrali navštíviť české Svitavy. I tam sa totiž tešia z novej športovej haly. Ukazovať sa ale začali aj isté nedostatky.

,,Partnerské mesto sme požiadali, aby sa s nami podelilo o skúsenosti. Lebo človek sa najlepšie učí na chybách druhých, nie na svojich. Takže boli sme tam, boli sme aj v neďalekej Litomyšli, kde majú tiež menšiu novú športovú halu. Musím povedať že to bola dobrá cesta, poučili sme sa z niektorých vecí, ktoré my, keďže je to ešte celé pred nami, máme možnosť spraviť inak a lepšie," povedal na margo partnerského stretnutia Antal.

Pribudnú aj parkovacie miesta

Primátor tiež potvrdil, že z vynovenej haly by sa mali športovci tešiť už júni alebo júli tohto roka. Práce okolo haly budú ale pokračovať aj ďalej. ,,Neskôr bude potrebné upraviť aj okolie, chceme tam dostavať parkovisko, keďže je tam akútny nedostatok parkovacích miest,„ prezrádza prvý muž mesta. Kde bude stáť sa ešte nevie, začínajú sa totiž črtať hneď dve alternatívy. ,,Projektanti to práve riešia. Buď to bude priamo pred športovou halou ne tej zelenej ploche, alebo na druhej strane tej cesty smerom k oploteniu futbalového štadióna,“ dodáva na záver Peter Antal.

Foto: Jiří Petr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM