Barbara Dallosová Správy

Primátor a jeho zástupca na jednej kandidátke: Kukolík ochotný vzdať sa viceprimátorskej stoličky!

Na kandidátke jednej z politických strán do parlamentných volieb svieti meno primátora Petra Antala, i jeho zástupcu, Ladislava Kukolíka. Kandidáti prehovorili o tom, ako by sa pohli najvyššie stoličky v meste, ak by boli zvolení obaja.

Ilustračný obrázok k článku Primátor a jeho zástupca na jednej kandidátke: Kukolík ochotný vzdať sa viceprimátorskej stoličky!
Zdroj: Dnes24.sk

Marcové parlamentné voľby sa blížia a strany začínajú odkrývať mená na svojich kandidátnych listinách. Ešte v novembri schválila svoju kandidátku i strana Most-Híd. Spoluprácu s Bugárovcami pred časom ohlásil i primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal.

Primátor i viceprimátor mesta sa na kandidátku dostali ako nečlenovia strany, svoje čísla už poznajú. Peter Antal sa dostal do prvej dvadsiatky a patrí mu na nej 16. miesto, Ladislav Kukolík kandiduje pod číslom 72.

Čo sa ale stane, ak v parlamentných voľbách uspeje primátor i ten, kto ho má v jeho neprítomnosti zastupovať? Túto otázku sme položili obom žiarskym kandidátom.

,,Chod samosprávy by naše zvolenie neovplyvnilo nijako. Primátor by chodil na niekoľko dní v mesiaci na schôdzu NR SR, tak ako viacero iných poslancov – primátorov a v meste by ho zastupoval jeho zástupca. Nie však ja, pretože by som sa pri našom spoločnom zvolení vzdal funkcie viceprimátora a ponúkol, aby si primátor vybral na tento post iného kolegu – poslanca MsZ," uviedol pre Žiar24 súčasný viceprimátor Ladislav Kukolík.

Za pravdu mu dáva i Peter Antal, o prípadnom volení nového viceprimátora spolu vraj už hovorili. ,,Situácia, že obaja štatutári sa stanú poslancami NR SR, a tým pádom počas zasadnutí parlamentu bude mesto bez vedenia, nikdy nenastane. Ak by sme aj boli zvolení, môj zástupca mi avizoval, že sa postu viceprimátora vzdá, aby som na túto funkciu mohol vymenovať iného poslanca," ubezpečil Antal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM