Barbara Dallosová Správy

Prírastky v žiarskej minizoo: Podarení drobci sa rodičom pletú popod nohy, FOTO

Rodinky v minizoo majú opäť trochu viac členov. V treskúcej zime spoznáva svet hneď niekoľko roztomilých nemých tvárí. Pozrite si ich na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Prírastky v žiarskej minizoo: Podarení drobci sa rodičom pletú popod nohy, FOTO
Zdroj: TASR

Minizoo v žiarskom Parku Štefana Moysesa má ďalších nových obyvateľov. V uplynulých týždňoch sa živý kútik rozrástol o mláďatá ovce kamerunskej a jedno mláďa ovce domácej.

Oslík má nový domov

,,Počítame, že na jar by sme sa mohli dočkať ďalších prírastkov a to u kengúr a oslíkov," priblížil zástupca riaditeľa Technických služieb Peter Jagoš. Z narodenia malého oslíka sa tešili aj pred rokom, ten však už v žiarskej minizoo nie je. Podľa Jagoša sa ho rozhodli predať.

Kengurie mláďa do živého kútika v žiarskom parku pribudlo i minulý rok. Maminou sa sala Skippy. Písali sme tu: Roztomilý prírastok v žiarskej minizoo OBRAZOM: Kengurí drobec už mamine nesmelo vykúka z vaku!

Zima im starosti nerobí

Zdá sa, že zvieracím obyvateľom kútika neprekáža ani chladné počasie. Podľa Jagoša im v týchto dňoch častejšie vymieňajú vodu, dôležité je tiež poriadne nastlať príbytky. ,,To však robíme ešte pred zimou. Poriadne sa im vyčistia príbytky a nanovo nastelú na hrubšie, aby to mali cez zimu teplejšie," dodal Jagoš.

V žiarskej minizoo sa nachádza viacero druhov zvierat, okrem oslíkov, kengúr, pštrosov, oviec a kôz tu možno pozorovať aj prasiatka či zajace. Minizoo si za krátky čas svojej existencie získala mnoho priaznivcov. Rodiny s deťmi ju navštevujú celoročne. Kŕmenie zvierat je v minizoo oficiálne zakázané.

Môže vás zaujímať:

ZÁBERY, ktoré vám zaručene vylepšia deň: Raňajky v žiarskej minizoo :)

Nemôžete adoptovať? Pomôžte chlpáčom so smutným osudom inak. Žiarsky útulok chystá špeciálnu aukciu

Do leta ďaleko? Prejdite sa slnkom zaliatym centrom Žiaru: Mesto ukázalo novú virtuálnu prehliadku, FOTO

Žiarska minizoo sa rozrástla o mláďatá ovce kamerunskej a jedno mláďa ovce domác
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM