Barbara Dallosová Správy

Prvé info o jednej z najobľúbenejších akcií v meste: Poznáme termín Žiarskeho jarmoku!

Jarmočná tradícia je neodmysliteľnou súčasťou histórie nášho mesta. A hoci leto je v plnom prúde, žiarska radnica už začína s prvými prípravami na jesenný jarmok. Kedy zaplaví starú časť mesta trhová atmosféra?

Ilustračný obrázok k článku Prvé info o jednej z najobľúbenejších akcií v meste: Poznáme termín Žiarskeho jarmoku!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Jarmoky sú v histórii nášho mesta zapísané hrubým písmom. Svätokrížania boli podľa zmienok v kronike mesta vychýrení hurkári a obchodníci.

Zatiaľ čo kedysi sa u nás jarmočilo niekoľko ráz týždenne, v súčasnosti si Žiarčania užijú jarmočnú atmosféru raz za rok. Patrí jej vždy jeden z jesenných víkendov. Na Žiarsky jarmok sa vydávajú predajcovia i návštevníci z celého Slovenska. Tento rok sa bude starou časťou mesta jarmočná atmosféra rozlievať druhý októbrový víkend, teda 9.10. od 10:00 hod. do 22:00 hod. a 10.10. od 08:00 hod. do 18:00 hod. Informovalo o tom mesto Žiar nad Hronom na svojich oficiálnych webových stránkach.

Stánky budú, ako obvykle, lemovať Svätokrížske námestie, Ul. Hviezdoslavovu, Ul. A. Kmeťa a vyhradenú časť Ul. Š. Moysesa. Na Svätokrížskom námestí budú postavené stánky s občerstvením, stánky s iným tovarom obsadia ostatné vymenované ulice. Žiarska radnica na svojej stránke už vyzýva i predajcov, ktorí by si chceli rozložiť stánok práve na našom jarmoku.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM