Barbara Dallosová Rôzne

Prvé sklamanie po zápase s Nórmi: Ako vidia ďalší osud našich známi Žiarčania?

Zlatá generácia je preč, finále je nereálne, chlapci boli vyčerpaní... Aj takéto slovné spojenia padali z úst Žiarčanov, ktorých sme sa v čierny deň po prehre s Nórskom pýtali na ich názor. Čítajte, kto verí, že nás ešte vo finále uvidí, a kto je, naopak, pesimista.

Ilustračný obrázok k článku Prvé sklamanie po zápase s Nórmi: Ako vidia ďalší osud našich známi Žiarčania?
Zdroj: TASR

Po nádejnom štarte na tohtoročnom šampionáte včera naši reprezentanti ochutnali prehru. Nórskemu súperovi sme nestačili a od vytúženého zlata, v ktoré sa Slováci nádejajú už od roku 2002 sme sa opäť o krok vzdialili. Výhľady mnohých fanúšikov nateraz nie sú veľmi optmistické, nájdu sa však aj takí, ktorí náš tím ešte stále vidia aj vo finále. My sme sa pýtali v radoch žiarskych mestských poslancov.

Spomienky na Demitrovu éru

Poslanec Jozef Tomčáni tvrdí, že v minulosti býval väčším fanúšikom, iný vraj ale bol i slovenský hokej. ,,Pre mňa to nie je sklamanie, v podstate to bola moja prognóza. Tí chlapci mali za sebou dva dosť dôležité zápasy, takže som aj čakal, že už budú vyčerpaní. Aj keď je to škoda, lebo Nóri boli celkom zdolateľní. Ja už, čo sa týka hokeja, nie som taký veľký fanúšik. Bol som zvyknutí na taký inakší hokej, keď hral Demitra, Šatan a tá stála partia, kde som cítil u tých chlapcov to srdiečko. Táto éra už žiaľ skončila a tento rok bude pre nás úspech aj ak sa dostaneme do štvrťfinále," myslí si Tomčáni.

Vytrvalejším optimistom je najnovší poslanec v žiarskom parlamente, Miroslav Rybársky. Na umiestnenie má dokonca konkrétny tip. ,,Ja som stále optimista. Mňa včerajšia prehra neodradila, som veľký fanúšik a nepatrím medzi tých, čo nadávajú, keď sa nedarí. Ja si myslím, že naši chlapci minimálne postúpia hore zo skupiny, mohlo by to byť možno nejaké šieste miesto," hovorí.

Rok 2012 sa tak skoro nezopakuje

Poslanec a bývalý hokejista Rastislav Uhrovič si jeden zo zápasov vychutnal aj priamo na Ostravskej tribúne. Atmosféra vraj bola úžasná, čo sa však týka prognóz, Rasťo stojí nohami pevne na zemi.

,,Prvé desaťročie 21. storočia už máme za sebou, keď hrala tzv. zlatá generácia, ktorá dokázala vyhrávať veľké zápasy. Finále je, myslím si, úplne nereálne a záblesk z roku 2012 sa už zrejme tak skoro nezopakuje. Blíži sa doba, ak už nie je, že za úspech budeme považovať postup do štvrťfinále. Aspoň ja to tak vnímam. Bohužiaľ so slovenským hokejom to ide dolu vodou, ale všeobecne úroveň športu a kultúry je len zrkadlom spoločnosti, v ktorej žijeme. Je treba ale byť optimista a veriť, že sa veci zmenia. Hokej na Slovensku ešte stále prináša eufóriu predovšetkým vďaka spomínanej zlatej generácii a to je potrebné využiť. Treba nájsť spôsob ako dať priestor talentovaným deťom a nie len tým, čo si to môžu dovoliť a samozrejme, že na ten priestor potrebujú predovšetkým športoviská, teda zimné štadióny. Je potrebné potom viesť tieto deti nielen po športovej, ale tiež ľudskej stránke," zamýšľa sa Uhrovič.

Nefandia len páni

Aby sme neobišli ani nežnejšiu časť poslaneckého zboru, pýtali sme sa na názor aj Márie Biesovej. Na otázku, či hokej sleduje, pohotovo odpovedala: ,,Samozrejme, všetky zápasy!" Biesová sa prikláňa ku kolegovi Rybárskemu a rovnako nestráca optimizmus.

,,Včerajšok sa nepodaril, ale zas také sklamanie to nie je. Raz je dobre, raz horšie…Všetky mužstvá sú silné, tak ťažko povedať. Každý máme v živote aj ťažšie dni, nielen hokejisti. Ja fandím ďalej a verím že to dobre dopadne a uvidíme sa v semifinále," dúfa poslankyňa.

Nie pre všetky dámy je ale predstavou ideálneho večera sledovanie hokeja. Ako by malo k hokejovému sviatku pristupovať nežnejšie pohlavie, radili priamo športoví fanúšikovia. Prečítajte si – tak trochu s nadhľadom a úsmevom – ich odpočúčania, ako sa počas šampionátu správa ideálna žena :)

Čítajte tiež:

Uhrovič s krásnou Ninou v ostravskom kotli: Žiarske kroje na majstrovstvách žiarili :) FOTO

INFO pred dôležitým zápasom: Koľko dnes vycálujeme za čapované v obľúbených žiarskych podnikoch?

Žiarske podniky sa pripravujú na hokejový ošiaľ: TAKTO si vychutnáte šampionát v centre mesta

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM