Barbara Dallosová Správy

Prvý deň sezóny na vynovenom žiarskom kupku OBRAZOM: Počasie štrajkovalo, nikde ani živej duše

Žiarske plážové kúpalisko odštartovalo sezónu. Počasie však otváračkovému dňu veľmi neprialo. Boli sme sa pozrieť, ako to na našom kupku vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Prvý deň sezóny na vynovenom žiarskom kupku OBRAZOM: Počasie štrajkovalo, nikde ani živej duše
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Rekonštrukcia je hotová, brány sa otvorili, personál kúpaliska i bufetu čakal prvých návštevníkov. Včera (27.6.) obľúbené žiarske plážové kúpalisko odštartovalo sezónu.

Ako sme vás informovali už v apríli, kúpalisko malo dostať novú tvár vďaka investícii mobilného operátora. Najvýraznejšou zmenou je päť metrov široká zámková dlažba okolo celého hlavného bazéna. Tú ešte lemuje zábradlie, ktoré má návštevníkov navigovať, aby do bazénovej časti vstupovali cez štyri brodiská, čo má zvýšiť hygienický štandard. Vstupného sa však zmeny nedotkli a lístok stojí toľko, čo minulý rok.

Vynovené kúpalisko sa však v svoj premiérový deň veľkej návštevnosti netešilo. Ortuť teplomera nestúpala tak prudko, ako počas horúčav spred niekoľkých týždňov. Od rána bolo mesto pod mrakmi a pani pri okienku nám okolo tretej poobede prezradila, že doposiaľ predala presne štyri lístky.

Sľubovaných štyroch návštevníkov sme však v priestoroch kúpaliska nenašli, pretože v chladnom počasí sa nezdržali dlho a podľa personálu bufetu odišli už pred naším príchodom.

Pozrite si fotky hoci prázdneho, no zrekonštruovaného plážového kúpaliska v našej galérii.

Čítajte tiež:

Čas na pláži sa dá tráviť aj aktívne: Možnosti športového vyžitia ponúkne kremnické aj žiarske kupko!

Bazény kremnického kupka sa už plnia vodou: Po verdikte hygienikov môže Katarína otvárať brány!

Romantika v bazéne pod hviezdami: PREHĽAD, kde v okolí Žiaru je nočné kúpanie

Vynovené kúpalisko zívalo prázdnotou
18
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM