Barbara Dallosová Správy

Rozlúčka s rokom v centre Žiaru sa blíži: Obľúbený ohňostroj chýbať nebude, niečo iné ale áno

Noc, počas ktorej sa láme rok, je tu čo nevidieť. Silvestrovské oslavy zaplnia i mnohé slovenské námestia. V Žiari nad Hronom je vítanie roka v centre dlhoročnou tradíciou. Ako prebehne tentoraz?

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčka s rokom v centre Žiaru sa blíži: Obľúbený ohňostroj chýbať nebude, niečo iné ale áno
Zdroj: TASR

Mnoho Žiarčanov volí trávenie posledných minút starého a prvých chvíľ nového roka práve v centre nášho mesta. Silvestrovské oslavy neobídu Námestie Matice slovenskej ani tento rok.

Polnočný ohňostroj je už značkou žiarskych Silvestrov. Hoci v uplynulých týždňoch mesto ožilo diskusiou o zmene jeho načasovania, termín napokon zostal nezmenený a šou nad hlavami Žiarčanov sa odohrá tradične, o polnoci.

,,Pred polnocou začne odpočítavanie a odbíjanie hodín, následne sa odpáli ohňostroj," uviedol vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž s tým, že oslavy bude sprevádzať reprodukovaná hud­ba.

Na rozdiel od minulého roka sa počas vítania roka nezahrejeme vareným vínkom či punčom. Podľa Baláža tento rok nebudú lemovať námestie žiadne stánky s nápojmi či občerstvením.

Silvestrovské oslavy v centrách miest sú obľúbené, nie všade sú však tradíciou tak, ako v Žiari. V Kremnici sa obyvatelia na prelome rokov v centre nestretávajú. Ako potvrdil Silver Jurtinus z kremnického Mestského úradu, Silvestra mesto nechystá ani tento rok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM