Barbara Dallosová Správy

O silvestrovskom ohňostroji je rozhodnuté: Žiarčania si vybrali ako to bude s divadlom na oblohe

Primátor Antal prišiel pred časom s nápadom na zmenu v tradičných silvestrovských oslavách v centre mesta. Na názor sa pýtal Žiarčanov, tí prehovorili jasnou rečou.

Ilustračný obrázok k článku O silvestrovskom ohňostroji je rozhodnuté: Žiarčania si vybrali ako to bude s divadlom na oblohe
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

V poslednú noc v roku ožívajú mnohé námestia, medzi nimi i Námestie Matice slovenskej v Žiari nad Hronom. Dlhoročná tradícia silvestrovania v centre mesta je vždy sprevádzaná neodmysliteľným ohňostrojom. Ten spravidla začína presne o polnoci, po odpočítaní poslednej sekundy starého roka.

Najmä kvôli deťom

Tento rok sa však Žiarska radnica začala pohrávať s nápadom, že ohňostroj presunie z polnoci na ôsmu hodinu večer. Dôvodom malo byť, že si ho tak užijú i deti a zároveň sa nebude prekrývať s malými zakúpenými ohňostrojmi, ktoré zvyknú obyvatelia púšťať v prvých minútach roka. Písali sme TU.

Posledné slovo mali obyvatelia

Pri rozhodovaní chcelo brať mesto do úvahy najmä verejnú mienku. Návrh na zmenu ohlásil Peter Antal na sociálnej sieti, rozhodujúce teda boli i komentáre, ktoré ho sprevádzali. Anketa pribudla tiež na oficiálnom webe mesta. Žiarčania prehovorili jasnou rečou. Ohňostroj presúvať nechcú.

,,Novoročný ohňostroj ostane tak ako doteraz. Jeho čas nebudeme posúvať z polnoci na 20.hodinu. Ďakujem za vaše komentáre, odpovede aj hlasovanie v ankete na túto tému. Presvedčili nás, že väčšina z vás si želá tradičné vítanie nového roka, a teda také aj ostane," oznámil dnes na svojom facebooku primátor.

Môže vás zaujímať:

V regióne pribudne nové klzisko: Cez deň poslúži korčuliarom, večer hokejistom

Čítajte ako prví: PROGRAM žiarskych vianočných trhov, príde Gizka Oňová aj Coca-cola kamión!

Žiarsky Mikuláš tento rok po novom: Miesto kabrioletu či konského povozu stavili organizátori na známu tvár

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM