Barbara Dallosová Rôzne

Schladiť sa dá nielen na kupku: Tipy, kam ujsť pred horúčavami v Žiari a okolí

Mesto opäť rozhorúčili slnečné lúče. Ak sa vám nechce zrovna k vode, príjemný chládok či osvieženie si môžete užiť aj inak.

Ilustračný obrázok k článku Schladiť sa dá nielen na kupku: Tipy, kam ujsť pred horúčavami v Žiari a okolí
Zdroj: TASR

V počasí, aké po usmoklených dňoch opäť úraduje, je kúsok tieňa či závan vetra hotovým vykúpením. Častou voľbou ako sa schladiť bývajú kúpaliská, akvaparky či prírodné vodné plochy. Ak ste už ale tak trošku preplážovaní, doprajte si zmenu. Odpočinúť si od vyhriateho betónového mesta sa dá nielen na kupku.

Horský vzduch a krásny výhľad

Dedinka v Kremnických vrchoch ponúka okrem sviežeho horského vzduchu aj krásny pohľad na okolitú prírodu. Rozhľadňa na Krahuliach uspokojí i náročnejších vyhliadkarov. 13,5 metrov dlhá vyhliadková veža na Krahulskom štíte poskytuje pohľad na mesto Kremnica a Kremnické vrchy, Žiarsku kotlinu, Turčiansku kotlinu a za pekného jasného počasia tiež Štiavnické vrchy.

Jazvinská jaskyňa

Jaskyňa v obci Malá Lehota v Žarnovickom okrese roky návštevníkom sprístupnená nebola. Teraz do tohto diela prírody nazrieť môžeme. Pieskovcovú jaskyňu tvoria skrasovatené pukliny a sintrová výplň a je tiež zimoviskom rôznych druhov netopierov. Práve kvôli tomu je sprístupnená iba v letnom období. Vstup do jaskyne je bezplatný. Pri tomto výlete však treba mať k sile prírody rešpekt. Samozrejmosťou je pevná obuv a svietidlo.

Banské výlety

Prestriedajte letné kúpanie a slnenie zaujímavým zážitkom v podzemí… Na banské technické pamiatky je náš región mimoriadne bohatý. Vydať sa tmavými chodbami po stopách baníkov sa k nám chodia návštevníci i zďaleka. A vyberať môžete hneď z niekoľkých možností.

Inšpirujte sa: Zážitok desiatky metrov pod zemou: 5 tipov na banské výlety v okolí

V tieni storočných stromov

Obľúbeným miestom na aktívny aj pasívny odpočinok je žiarsky Park Štefana Moysesa. V lete park ponúka nielen príjemnú klímu v tieňoch košatých stromov, ale aj niekoľko možností, ako tráviť voľný čas. Je tu detské ihrisko a fitnescentrum v prírode, či minizoo. Park je tiež obľúbeným miestom na rekreačný beh. Minulý rok pribudla aj pikniková zóna.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM