Barbara Dallosová Správy

Súboj slovenských miest pozná víťazov: Kremnica chytila druhý dych, ako nakoniec skončila?

Aj Kremnica niekoľko mesiacov bojovala o akúsi korunku krásy medzi slovenskými mestami. Historické mestečko začínalo na chvoste rebríčka, v posledných týždňoch sa však lokálpatrioti v hlasovaní rozbehli. Ako to nakoniec dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Súboj slovenských miest pozná víťazov: Kremnica chytila druhý dych, ako nakoniec skončila?
Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž, ktorú vyhlásil internetový portál Slovakregion, odštartovala ešte v apríli. Niekoľko mesiacov mali hlasujúci na to, aby rozhodli o poradí najkrajších miest v našej krajine.

Prvá trojka

Teraz je rozhodnuté a podľa hlasovania je najkrajším mestom Prievidza, ktorej sa podarilo získať až až 30 053 hlasov. Druhá skončila Spišská Nová Ves s 29 821 hlasmi a tretia priečka patrí neďalekému Zvolenu (29 625 hlasov).

V súťaži bojovali i Žiar nad Hronom a Kremnica. Žiar sa v celom priebehu súťaže držal na stredných priečkach a skončil na 54. mieste. S Kremnicou to ale od začiatku také jasné nebolo.

Kremnica sa prebrala

Historické mestečko uprostred Slovenska, ktoré mohlo do boja nasadiť tromfy ako hrad, Štefánikovo námestie, Kremnické gagy či mincovňu, ešte v auguste zostávalo na chvoste rebríčka. Kremnica sa držala na 132. mieste z celkového počtu 139.

Na jeseň sa ale situácia začala meniť a za posledné týždne súťaže sa Kremnica výrazne posúvala dopredu. Za krátky čas sa mesto v srdci Európy ocitlo na 85. mieste, na zvrátenie výsledku už ale zostávalo už len pár dní. V konečnom poradí teda patrí bojovníčke Kremnici 83. miesto.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM