Barbara Dallosová Správy

Téma presúvania jarmoku vyvolala vášne: Žiarčania si v komentároch nedávali servítku pred ústa

Petícia za presunutie Žiarskeho jarmoku nenechala niektorých obyvateľov chladnými. O osude jarmoku majú rozhodnúť poslanci, svoj názor ale vyjadrili aj Žiarčania. Komentáre na facebooku začali pribúdať ako huby po daždi...

Ilustračný obrázok k článku Téma presúvania jarmoku vyvolala vášne: Žiarčania si v komentároch nedávali servítku pred ústa
Zdroj: TASR

Signatárom petície z niekoľkých dôvodov prekáža umiestnenie jarmoku v zastavanej časti mesta. Ako možné riešenia navrhujú presunutie podujatia do Mestského parku Štefana Moysesa, na Ul. SNP alebo na trávnatú plochu pod OD Prior na sídlisku Pod vŕšky.

Pýtali sme sa čitateľov

Na jednotlivé body petície reagovala žiarska radnica v oficiálnom stanovisku, ktoré zverejnila ako materiál na nadchádzajúce zasadnutie Mestského zastupiteľstva. Poslanci dostanú tému na stôl vo štvrtok (31.3.).

My sme sa na názor pýtali aj našich čitateľov. Zahlasovať súhlasne alebo nesúhlasne k návrhu petičiarov stále môžete priamo v článku HLASUJTE: Mal by sa podľa vás Žiarsky jarmok presunúť na nové miesto? Petícia na stole poslancov

Nevadia ani ,,pripití slávici"

Svoj postoj začali naši čitatelia vyjadrovať ihneď a nezostali len pri hlasovaní. Komentáre pod článkom na Facebooku pribúdali závratným tempom. Komentovali Žiarčania z dotknutých častí mesta i z iných koncov, ale aj cezpoľní.

Medzi tých, ktorí jarmok zažívajú pod vlastnými oknami, patrí aj čitateľ, ktorý zareagoval komentárom: ,,Vôbec mi to nevadí, aj keď mám malinký problém zaparkovať, aj keď pod oknami vyspevujú pripití slávici, lebo niet krajšieho rána, ako keď sa môj syn trikrát do roka budí s úsmevom a beží k oknu pozerať, či sa už krútia kolotoče. Dobré je to tak, ako to je."

Rétorika mnohých komentujúcich sa niesla v podobnom duchu. Viackrát odznelo aj odvolávanie sa na miesto konania jarmoku ako na tradíciu, ktorá by sa mala dodržať.

,,Myslím si… Určite nie, ten jarmok je tam odjakživa. Vedeli to, keď tam išli bývať. Veď ten park by bol po jarmočných dňoch úplne desnom stave. A pod Priorom v prípade nepriaznivého počasia sa budete brodiť v blate? Veď dva tri dni sa to dá vydržať," myslí si čitateľka. Na náhradné miesta, kam by sa mal podľa petičiarov jarmok presunúť, ma podobný názor aj ďalší komentujúci:

,,V parku určite nie. Na SNP by som si to predstaviť vedel, akurát neviem si predstaviť, kadiaľ by tranzitujúce autá a kamióny prechádzali, lebo pochybujem, že by vsetci šli po obchvate a na druhej strane, tá infraštruktúra by bola asi problém. No a za Priorom, tiež blbosť podla mňa. Hlasoval som za NIE," vyjadril sa Žiarčan.

Svoj pohľad na vec pridala aj čitateľka z Handlovej. ,,V Handlovej máme jarmoky 3 za rok. A tiež popri barákoch. Vy v ZH máte raz za rok a neviete vydržať," napísala.

Diplomaticky k otázke, ktorá rozdelila Žiarčanov, pristúpila ďalšia čitateľka z množstva komentujúcich: ,,Nech si rozhodnú tí, ktorí tam bývajú, koľkým z nich to vadí."

Jeden z komentárov, ktorého autor sa podľa jeho slov tiež prikláňa na stranu zachovania jarmoku na pôvodnom mieste, hovorí o obľúbených podujatiach Žiarčanov ako o sviatkoch: ,,2 sviatky v roku, City fest a jarmok, a ešte aj to im vadí. Petície píšete a sami ste tam…"

Hlasovanie stále prebieha a komentáre stále pribúdajú. Všetky ich nájdete na facebookovom profile portálu Žiar 24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM