Barbara Dallosová Správy

Top 5 tém týždňa: Čo Žiarčanov najviac zaujalo?

Letný týždeň priniesol v našom meste a jeho okolí niekoľko zaujímavých tém. Pozrite si v kocke tie, ktoré u našich čitateľov zarezonovali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Top 5 tém týždňa: Čo Žiarčanov najviac zaujalo?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Svadba na rozprávkovom mieste

Párik z dedinky pri Žiari sa rozhodol svoj dlhoročný vzťah spečatiť manželským sľubom. Z typických svadobných lokalít v okolí Žiaru si ale snúbenci nevybrali. Rozhodli sa povedať si áno na mieste, na ktoré majú tie najkrajšie spomienky. Svadba prebehla v Čiernej Hore v časti Svätý Štefan, na myse, obklopenom priezračným morom.

Celý článok aj zábery zo svadby nájdete tu: FOTO zo svadby snov: Pár z dedinky pri Žiari si vybral pre deň D nevšedné miesto!

Primátorov šťastný deň

Primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal sa stal po tretí raz otcom. Fotku s drobcom v náručí zavesil primátor krátko po narodení na facebook s popisom ,,Náš milovaný Maxim je už na svete." Reakcie na seba nenechali dlho čakať. So srdečnými gratuláciami v komentároch sa rozsypalo vrece a lajky možno už teraz počítať v stovkách.

Písali sme tu: Primátor Antal má dôvod na radosť: FOTO vnútri!

Nález kostry pri tajchu

Hrozivý nález. Kostrové ostatky boli podľa polície nájdené v katastri Novej Bane v rekreačnej oblasti Tajch za chovným rybníkom. Ako potvrdili muži zákona, ostatky, ktoré sa objavili v rekreačnej zóne, sú ľudské.

Informovali sme vás v článku: Ľudská kostra v rekreačnej oblasti: Polícia prehovorila o desivom náleze

Pavilón B opäť na pretrase

Boj o pavilón žiarskej nemocnice je v meste ústrednou témou. Za jeho predaj vznikla i petícia, župa však bola neoblomná. Po poslednom rokovaní by mohol nastať zlom. Reč na stretnutí zástupcov samosprávneho kraja a vedenia siete nemocníc bola o vyššej cene…

Viac informácií sme vám priniesli v článku: Posun v prípade pavilónu B? Župa vyjednáva o cene, stanovisko Sveta zdravia

Veselá hruška boduje

Košatý stromisko pri Žiari nad Hronom je nominovaný na cenu Strom roka 2016. Túto deväť metov vysokú a 120 rokov starú dámu poznajú Žiarčania veľmi dobre, je ju totiž vidieť už od cesty. Silueta mohutnej lovčickej hrušky sa pri výjazde zo Žiaru nad Hronom smerom na Prievidzu nedá prehliadnuť. Miestni volajú túto vyše storočnú dámu aj veselá hruška :)

Viac v článku: Veselá hruška pri Žiari boduje: Môže byť naj stromom na Slovensku, či dokonca v Európe!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM