Barbara Dallosová Krimi

Tragédia z R1: Policajti vysvetľujú, čo sa stalo + FOTO z miesta

Neštastie na R1. Polícia vysvetľuje, čo sa vlastne stalo na mieste tragickej nehody autobusu pri Žiari nad Hronom.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia z R1: Policajti vysvetľujú, čo sa stalo + FOTO z miesta
Zdroj: Policajný zbor SR

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, nedeľnú (10.7.) nehodu na R1 pri Žiari nad Hronom už vyšetruje žiarska diaľničná polícia.

Prvé info o nehode sme vám priniesli tu: Tragédia na R1 pri Žiari: Cestujúci (†85) z autobusu nehodu neprežil

Defekt

Ako priblížila Faltániová, vodič (50), ktorý šoféroval autobus, dostal defekt na predné ľavé koleso, prešiel v miernej pravotočivej zákrute s autobusom do ľavého jazdného pruhu a ľavou časťou autobusu narazil do stredových zvodidiel na ľavej strane cesty.

,,V dôsledku nárazu došlo k vymršteniu dvoch prepravovaných osôb na vozovku, cez posledné bočné okno na ľavej strane autobusu, pričom obe osoby ostali ležať na vozovke. Následkom dopadu na vozovku utrpel 85-ročný muž z Bratislavy ťažké zranenia, ktorým aj napriek zásahu rýchlej zdravotnej pomoci, po intenzívnom oživovaní, podľahol. U usmrtenej osoby mieru a rozsah zranení určí súdna pitva," konkretizovala hovorkyňa.

Ako pokračovala Faltániová, ďalšia cestujúca, žena (83) z Bratislavy, utrpela v dôsledku pádu na cestu ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní.

Čítajte tiež: Záchranári o nehode na R1: Muž (†85) nemal šancu, jeho manželku prevážal vrtuľník

Alkohol podľa polície u vodiča nezistili a vzniknutá škoda na poškodenom autobuse a na zvodidlách je odhadnutá 4000 eur.

Nehoda zavrela cestu

Nehoda priniesla i dopravné obmedzenia. R1 bola podľa mužov zákona do pol druhej poobede uzavretá a premávka bola odklonená cez Hronskú Dúbravu.

Ako na záver dodala Faltániová, dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania a znaleckého dokazovania znalcom z odboru cestnej dopravy a vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenie.

FOTO z miesta tragickej nehody na R1
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM