Barbara Dallosová Správy

Učiteľský štrajk v Žiari pokračuje, situácia sa opäť mení: Kde sa po novom učí a kde nie?

Štrajk učiteľov, ktorý sa sa dotkol aj nášho mesta, pokračuje. Aká je aktuálna situácia v žiarskych školách, ktoré sa doňho zapojili? Čítajte najnovšie informácie priamo od vedení škôl.

Ilustračný obrázok k článku Učiteľský štrajk v Žiari pokračuje, situácia sa opäť mení: Kde sa po novom učí a kde nie?
Zdroj: Dnes24.sk

O štrajku učiteľov, do ktorého sa zapojili aj žiarske školy a pedagógovia, vás priebežne informujeme od jeho štartu. Do štrajku sa počas uplynulých dní zapojilo niekoľko základných i stredných škôl v Žiari nad Hronom, tento týždeň sa pridali i materské školy.

Po dvojdňovom odstavení niekoľkých pracovísk materských škôl v meste sa dnes ich brány opäť otvorili. ,,Dnes už fungujeme v plnej prevádzke na všetkých pracoviskách, nikto mi nenahlásil, že by chcel pokračovať v štrajku," potvrdila riaditeľka MŠ v Žiari nad Hronom Martina Šimková.

Pridáva sa štvorka

Ako ZŠ na Ul. Jilemnického č. 2 (štvorka) informovala rodičov na svojich oficiálnych webových stránkach, tento týždeň tiež vstupuje do štrajku. Doma zostanú žiaci žiarskej štvorky vo štvrtok.

,,Dňa 4. februára 2016 (štvrtok) bude škola z prevádzkových dôvodov uzavretá. V prevádzke nebude ani ŠKD a ŠJ. Uvedomujeme si, že Vám to môže spôsobiť problémy, napriek tomu veríme, že vzniknutú situáciu chápete a podporíte nás," píše sa na webe školy.

Ostatné základky v meste

ZŠ na Ul. Dr. Janského (jednotka) bola medzi prvými školami v meste, ktoré sa do učiteľského štrajku zapojili. Dnes (3.2.) ešte škola funguje v mierne pozmenenom režime (žiaci 1. stupňa budú mať 4 vyučovacie hodiny a žiaci 2. stupňa budú mať 5 vyučovacích hodín), od zajtra sa má škola vrátiť do klasického režimu.

,,Od zajtra bude prebiehať úplne normálne vyučovanie podľa rozvrhu, ešte stále máme osem učiteľov v štrajku, tých ale zastúpime," ubezpečil riaditeľ školy Marek Baláž.

Ako nám potvrdili na sekretariáte ZŠ Štefana Moysesa (tzv. cirkevná), škola funguje v plnej prevádzke, učí sa aj na Základnej umeleckej škole (ZUŠ) Zity Strnadovej-Parákovej. ,,Tento týždeň neštrajkujeme a vyučovanie prebieha normálne, avšak nevylučujeme ďalšie zapojenie sa do štrajku," uviedla riaditeľka žiarskej ZUŠ-ky Dana Kravecová.

Gymnázium ďalší štrajk nevylučuje

Učí sa už aj na Súkromnej pedagogickej a sociálnej akadémii EBG. Ako vedenie školy informuje na svojich webových stránkach, napriek pokračujúcemu štrajku učiteľov prebieha vyučovanie normálne.

Minulý týždeň sa do štrajku zapojilo aj niekoľko učiteľov žiarskeho Gymnázia Milana Rúfusa, brány však škola nezavrela a chýbajúcich pedágógov pokryla. ,,Odvčera nastúpili do práce aj štrajkujúci kolegovia a normálne sa učí, ale ďalšie aktivity v súvislosti so štrajkom nevylučujeme," uviedla k aktuálnemu stavu riaditeľka Dana Paálová.

Článok budeme aktualizovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM