Barbara Dallosová Správy

V Žiari vyrastie nové športovisko: Pumptracková dráha priamo medzi panelákmi!

Dráha, ktorá poteší nielen bajkerov, má vzniknúť na žiarskom sídlisku. Mesto chce na jej výstavbu využiť materiál z práve rekonštruovaného futbalového štadióna.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari vyrastie nové športovisko: Pumptracková dráha priamo medzi panelákmi!
Zdroj: Dnes24.sk

Takzvaná pumptracková dráha je určená predovšetkým pre cyklistov, ale aj pre jazdcov na inline korčuliach, kolobežkách či skejtbordoch. Dráha je zvlnená a terén striedavo stúpa a klesá, čo umožňuje pohon ,,pumpovaním", ktoré jazdcov poháňa.

Verejné športovisko

Koncept takéhoto športoviska si vie žiarska radnica predstaviť na sídlisku Hviezdoška. ,,Nachádza sa tam veľká voľná plocha a je to mestský pozemok. Tam by sme to chceli realizovať," uviedol pre Žiar24 vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž s tým, že ide o plochu za posledným panelákom smerom na západ.

Projekt by mala realizovať mestská eseročka Technické služby, zatiaľ je však iba vo fáze príprav. Náklady ešte Baláž konkretizovať nechcel, avšak ako zdôraznil, nemalo by ísť o finančne náročnú realizáciu.

,,V akom časovom horizonte tiež ešte presne nevieme, ale predpokladáme že sú to práce, ktoré by nemali trvať veľmi dlho. Ide o pomerne jednoduchú stavbu," vysvetlil. Ako dodal, má ísť o verejné športovisko a za využitie pumptrackovej dráhy sa platiť nebude.

Čítajte tiež: Oddychový pavilón na žiarskom námestí už toto leto: Pozrite si VIZUALIZÁCIE!

Zemina z parku

Na vytvorenie pumptrackovej dráhy využijú pracovníci technických služieb materiál získaný práve prebiehajúcou rekonštrukciou futbalového štadióna v mestskom Parku Štefana Moysesa.

,,Z valov okolo futbalového štadióna sa bude odstraňovať hlina, tá bude prevezená a z nej sa tá pumptracková dráha vytvorí," vysvetlil Baláž.

Projekt rekonštrukcie futbalového štadióna prebieha už niekoľko týždňov. Počíta s vybudovaním nových tribún, posunutím ihriska či rekonštrukciou sociálnych zariadení. Z kedysi spartakiádneho štadióna tak má podľa samosprávy vzniknúť moderný štadión, kde sa opäť bude hrať II. liga.

Pozrite aj: S novým futbalovým štadiónom sa zmení aj žiarsky park: Naskytne sa nám úplne iný pohľad!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM