Barbara Dallosová Správy

S novým futbalovým štadiónom sa zmení aj žiarsky park: Naskytne sa nám úplne iný pohľad!

Starý spartakiádny štadión by sa mal už onedlho zmeniť na nepoznanie. Jeho rekonštrukica ale zmení aj panorámu obľúbeného mestského parku. Na vchod do jeho alejí tak, ako vyzerá dnes, budú Žiarčania už len spomínať...

Ilustračný obrázok k článku S novým futbalovým štadiónom sa zmení aj žiarsky park: Naskytne sa nám úplne iný pohľad!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

V štátnom programe na obnovu futbalových štadiónov bolo naše mesto tzv. náhradníkom, dotáciu od Slovenského futbalového zväzu (SFZ) by malo dostať po tom, čo ju odmietlo mesto Dolný Kubín. Písali sme tu: Spartakiádnemu športovisku odzvoní: Primátor Antal o rekonštrukcii futbalového štadióna, čo bude inak?

Zmluva je podpísaná

Na poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva sa už hovorilo o podpise rámcovej zmluvy so SFZ. Ako v uplynulých dňoch informoval na svojom oficiálnom facebooku primátor Peter Antal, tento krok už mesto zrealizovalo a žiarske Technické služby podpísali zmluvu o dotácii s prezidentom zväzu Jánom Kováčikom.

Podľa primátorových slov by byť moderný štadión v Žiari nad Hronom realitou ešte v tomto roku.

Nový pohľad na park

Súčasný futbalový štadión sa delí o priestor s historickým Parkom Štefana Moysesa. Okrem toho, že štadión spĺňajúci vyšší štandard by mohol do nášho mesta prilákať viac návštevníkov, rekonštrukcia stavby a priestranstva má výrazne zasiahnuť aj do podoby samotného parku.

Teraz je štadión oddelený plechovým plotom, ten už ale súčasťou moderného komplexu byť nemá. ,,Zároveň to zmení charakter parku, keďže plechový plot a všetky bariéry zmiznú, a tým pádom sa vytvorí otvorené priestranstvo, ktoré prepojí krásny historický park so športovou zónou," vyjadril sa na sociálnej sieti primátor.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Žiarsky park odkrýva svoje tajomstvá: Štefan Moyses si tu vraj pálil slivovicu!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM