Katarína Reiterová Rôzne

Výstavba Malej Európy sa rozbieha. Investor už stavia oplotenie

Spoločnosť Tatra Real dnes začína s výstavbou oplotenia pozemku, kde má stáť Malá Európa. Plánuje aj lepšiu komunikáciu s mestom a jeho obyvateľmi.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba Malej Európy sa rozbieha. Investor už stavia oplotenie

Výstavba takzvanej Malej Európy v Žiari naberá na rýchlosti. Len minulý týždeň sme vás informovali, že investor požiadal mesto o odstránenie chodníka, ktorý prechádza stavebným pozemkom. Dnes sa už začala výstavba jeho oplotenia.

Prípravné práce začali

„Spoločnosť TATRA REAL, a.s. dnes začala s výstavbou oplotenia stavebného pozemku medzi Ul. Dr. Janského a Mestským kultúrnym centrom, na ktorom plánujeme výstavbu nákupného centra s parkoviskom a dopravným zázemím,“ povedal nám dnes generálny riaditeľ spoločnosti Tatra Real Jaroslav Šuveg a dodal, že na výstavbu majú právoplatné stavebné povolenie, avšak v najbližších dňoch sa zrealizujú len prípravné práce ako napríklad vytýčenie inžinierskych sietí, skrývka ornice a prekládka teplovodu, k čomu sa zmluvne zaviazali spoločnosti Dalkia, s.r.o.

Tatra Real: Nedorozumenie nás mrzí

Mesto muselo, na žiadosť spoločnosti Tatra Real, odstrániť chodník, ktorým ľudia prechádzali od základnej školy do MsKC či Prioru. Malo však málo času informovať o tom svojich obyvateľov. Žiadosť od investora prišla len deň pred začatím prác. “Napriek tomu, že majú stavebné povolenie, nezdá sa nám korektné a v poriadku, štýl ako chcú začať realizovať stavbu,” sťažoval sa hovorca mesta Martin Baláž a dodal, že mestu chýba lepšia komunikácia zo strany Tatra Realu. „Podľa nášho názoru, v prípade tak zásadného projektu, by mal investor veľmi podrobne komunikovať s obyvateľmi a samosprávou,“ uzavrel Baláž.

Investor nám však potvrdil, že ho vzniknutá situácia mrzí: „So zástupcami mesta sa snažíme komunikovať všetko včas, a preto nás situácia ohľadom odstránenia chodníka na pozemku medzi Ul. Dr. Janského a Mestským kultúrnym centrom mrzí, keďže tu došlo k nedorozumeniu medzi našim stavebným dozorom a zamestnancami mestského úradu. V najbližších dňoch by sme chceli otvoriť komunikáciu o projekte s mestom,“ doplnil Šuveg.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM