Barbara Dallosová Rôzne

Žiarčania ukázali veľké srdcia: Vyzbierali toľko vecí, že ich nebolo kam ukladať!

Dva dni mali ľudia možnosť priniesť do žiarskej kaviarne veci, ktoré už nepotrebujú, no mohli by sa zísť iným. Výsledok charitatívneho nápadu prekvapil aj samotných organizátorov. Ľudia chodili aj z diaľky, kaviareň praskala vo švíkoch...

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania ukázali veľké srdcia: Vyzbierali toľko vecí, že ich nebolo kam ukladať!
Zdroj: Dnes24.sk

Detský domov Mauricius Kremnica, Azylový dom sv. Alžbety Banská Bystrica, Útulok pre mužov (DSS) Žiar nad Hronom a Domov sociálnych služieb Ladomerská Vieska. To sú miesta, do ktorých veci, vyzbierané v kaviarni Shanti, poputovali.

Ľudia mohli priniesť naozaj všeličo, čo by si ešte mohlo nájsť ďalších majiteľov, od oblečenia až po príbory či hrnce. Písali sme TU.

,,Zozbieralo sa naozaj veľa vecí, kaviareň bola plná obrovských vriec, kým sme to potriedili…,„ hovorí s úsmevom jedna z organizátoriek, Kajetána Zvarová. Spokojní boli ale aj tí, kvôli ktorým sa to celé udialo. ,,Vo všetkých zariadeniach boli veľmi príjemne prekvapení, že sa vyzbieralo toľko veľa. Nečakali to. Napríklad deti z Kremnice si to hneď začali triediť, tešili sa,“ pokračuje Zvarová.

Niektorí ľudia neváhali ani cestovať, aby mohli niekomu spraviť krajšie Vianoce. ,,Chodili nielen Žiarčania, ale aj ľudia z okolitých dedín, či dokonca iných miest," dodáva ďalšia organizátorka, Karolína Bobríková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM