Barbara Dallosová Šport

Žiarsky polmaratón tento rok i s exotickými účastníkmi: Cez Žiar presvištia aj bežci z Kene!

Nie je výnimočné, že mestské maratóny na Slovensku vyhrávajú práve exotickí bežci z afrických krajín. Niekoľko takýchto bežcov sme našli aj na súpiske prihlásených nášho žiarskeho polmaratónu.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky polmaratón tento rok i s exotickými účastníkmi: Cez Žiar presvištia aj bežci z Kene!
Zdroj: TASR

V sobotu 16. mája budú ulice Žiaru nad Hronom patriť šiestemu ročníku Žiarskeho mestského polmaratónu. Toto bežecké podujatie je už v meste tradíciou. Jeho súčasťou budú tentoraz aj Inline preteky. Tento rok sú okrem Slovákov prihlásení aj Ukrajinci, Maďari, či Keňania.

Súťažiaci môžu bežať nielen ako jednotlivci, ale i ako súčasť tímu. Tých sa na oficiálnej súpiske prihlásených sformovalo niekoľko. Jeden z nich nesie názov THP poslanci a na na vyše 20 kilometrovú trať si v jeho farbách trúfnu napríklad poslanci Peter Dubeň, Norbert Nagy, Miroslav Rybársky či Emil Vozár.

Medzi 159 prihlásenými ale nájdete aj exotickejšie mená. Práve obyvatelia afrického kontinentu sú považovaní za najlepších bežcov sveta a tentoraz si niekoľkí Afričania zabehnú aj v našom meste. Na zozname svietia mená bežcov z Etiópie a Kene Kimytai Helen, Kiplagat Cerono (za maďar. klub Benedek team), Kiplimo Joyce, Kiprop Julius (Benedek team), Chepkemei Christine.

Preteky sa konajú po čiastočne alebo úplne uzavretých komunikáciách. Aké obmedzenia polmaratón obyvateľom prinesie, čítajte tu: Polmaratón zatarasí žiarske ulice: Kedy a kde nás čakajú obmedzenia?

Čítajte tiež:

Krst ohňom pre najmladších žiarskych basketbalistov: Chalani okúsia finálové turnaje Majstrovstiev Slovenska

Talentovaná Žiarčanka víťazkou svetového pohára: Nina (14) to súperkám poriadne natrela

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM